Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2007


privind implementarea, evaluarea şi finanţarea programelor naţionale de sănătate, responsabilităţile în monitorizarea şi controlul acestora, detalierea pe subprograme şi activităţi, indicatorii specifici, precum şi unităţile sanitare prin care se derulează acestea în anul 2007


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.05.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (23.05.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    f) Programul naţional de asistenţă comunitară şi acţiuni pentru sănătate;

    g) Programul naţional al rezervei Ministerului Sănătăţii Publice;

    h) Programul naţional privind evaluarea stării de sănătate a populaţiei în asistenţa medicală primară.

    2. Programele naţionale de sănătate prevăzute la pct. 1 sunt elaborate şi derulate în mod distinct sau în comun de către Ministerul Sănătăţii Publice şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

    3. Resursele financiare pentru finanţarea programelor naţionale de sănătate provin de la bugetul de stat, din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii Publice şi din transferurile din bugetul Ministerului Sănătăţii Publice către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

    4. Programele naţionale, respectiv subprogramele de sănătate care sunt derulate în comun de către Ministerul Sănătăţii Publice şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi care sunt finanţate din fondurile transferate în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate sunt următoarele:

    a) programul naţional de profilaxie, subprogramul privind bolile netransmisibile - obiectivul nr. 6 - tratamentul bolilor cardiovasculare, al hemofiliei şi talasemiei;

    b) programul naţional de diabet şi alte boli de nutriţie - obiectivul nr. 2 - tratamentul cu insulină al bolnavilor de diabet zaharat şi obiectivul nr. 3 - tratamentul cu antidiabetice orale al bolnavilor de diabet zaharat;

    c) programul naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule - obiectivul nr. 5 - asigurarea medicaţiei pentru tratamentul stării posttransplant în ambulator al pacienţilor transplantaţi.

    5. Programele naţionale de sănătate sunt coordonate la nivel naţional de către Agenţia Naţională pentru Programe de Sănătate din cadrul Ministerului Sănătăţii Publice.

    Casa Naţională de Asigurări de Sănătate derulează şi răspunde de realizarea activităţilor prevăzute la pct. 4, finanţate prin transferuri din bugetul Ministerului Sănătăţii Publice în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

    6. Programele naţionale finanţate de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii Publice sunt implementate şi monitorizate la nivel regional şi local de coordonatorii din cadrul institutelor, centrelor de sănătate publică şi autorităţilor de sănătate publică teritoriale.

    7. Programele naţionale de sănătate se derulează prin institutele medicale, institutele şi centrele de sănătate publică, autorităţile de sănătate publică şi alte unităţi sanitare desemnate de Ministerul Sănătăţii Publice.

    Instituţiile care derulează programe naţionale de sănătate au obligaţia gestionării eficiente a mijloacelor materiale şi băneşti, a organizării evidenţei contabile a cheltuielilor pe programe, subprograme, obiective şi activităţi, pe surse de finanţare, pe subdiviziunile clasificaţiei bugetare.

    8. Programele naţionale de sănătate, respectiv subprogramele se finanţează de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii Publice de la titlurile bugetare 20 "Bunuri şi servicii" şi 51 "Transferuri între unităţi ale administraţiei publice", prevăzute în Clasificaţia indicatorilor privind finanţele publice.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic