Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2007


de aplicare a Legii nr. 407/2005 privind unele măsuri prealabile lucrărilor de reabilitare şi extindere a infrastructurii feroviare publice


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 20.03.2007 și 31.01.2011 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 20.03.2007 și 31.01.2011 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Art. 2 din lege:

    (1) Prin prezenta lege se declară de utilitate publică toate lucrările de reabilitare şi extindere a infrastructurii feroviare publice, expropriator fiind statul român prin Compania Naţională de Căi Ferate "C.F.R." - S.A., denumită în continuare C.F.R., aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.

    (2) În sensul prezentei legi, prin lucrări de reabilitare şi extindere a infrastructurii feroviare publice se înţelege: lucrări de construire, dezvoltare, modernizare, reparare ori, după caz, extindere a elementelor infrastructurii feroviare publice.

    (3) Elementele care compun infrastructura feroviară publică sunt prevăzute la art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe căile ferate române şi reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, republicată, aprobată şi modificată prin Legea nr. 89/1999.

    Norme metodologice:

    2.1. Domeniul de aplicare prevăzut în Legea nr. 407/2005 privind unele măsuri prealabile lucrărilor de reabilitare şi extindere a infrastructurii feroviare publice, denumită în continuare lege, este stabilit numai pentru realizarea lucrărilor publice de interes naţional privind infrastructura feroviară publică, ale cărui elemente sunt stabilite potrivit legii.

    2. Art. 3 din lege:

    Expropriatorul întocmeşte o documentaţie tehnico-economică în conformitate cu prevederile Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, cu modificările şi completările ulterioare, pentru fiecare lucrare. Documentaţia tehnico-economică va cuprinde şi date privind încadrarea lucrării în planurile de urbanism şi amenajare a teritoriului, documentaţii cadastrale care conţin amplasamentul lucrării, delimitarea suprafeţelor şi a construcţiilor propuse spre expropriere, cu evidenţierea suprafeţelor şi a construcţiilor rezultate în urma exproprierii şi cu indicarea numelor proprietarilor, stabilite de persoane autorizate în întocmirea documentaţiilor cadastrale, precum şi a ofertelor de despăgubire pe categorii de imobile, stabilite de persoane autorizate în evaluare. Documentaţiile cadastrale ale lucrării se vizează de oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară sau de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, după caz.

    Norme metodologice:

    3.1. Conţinutul documentaţiei tehnico-economice este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentele norme metodologice.

    3.2. Documentaţia tehnico-cadastrală se execută pentru fiecare imobil afectat de expropriere la solicitarea expropriatorului sau a proprietarului şi se întocmeşte după cum urmează:

    3.2.1. Dacă imobilul a fost deja intabulat în cartea funciară, la cererea expropriatorului, oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară va pune la dispoziţia acestuia, cu prioritate, o copie a întregului dosar cadastral pe baza căruia s-a făcut intabularea şi/sau a informaţiilor existente în baza grafică de date, iar biroul de cadastru şi publicitate imobiliară, un extras de carte funciară pentru informare, conform tarifelor stabilite prin Ordinul ministrului de stat, ministrul administraţiei şi internelor, nr. 456/2004 pentru aprobarea tarifelor privind activităţile desfăşurate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi unităţile sale subordonate, cu modificările şi completările ulterioare.

    Pe baza acestor documente şi a limitei de expropriere, persoana autorizată va întocmi documentaţia de alipire/dezlipire a parcelei/parcelelor, care va/vor face obiectul exproprierii.

    Documentaţia pentru lucrările de reabilitare şi extindere va cuprinde următoarele documente:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic