Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind modul de acordare a sprijinului financiar şi condiţiile de eligibilitate pentru susţinerea îmbunătăţirii calităţii producţiei obţinute pe pajişti prin achiziţionarea de seminţe, fertilizanţi şi lucrări de sporire a potenţialului de producţie al solului, aşa cum este prevăzut la lit. c) pct. 12 din anexa nr. 3 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 123/2006 (ANEXA M) *)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


-----------

    *) Aprobate de Ordinul nr. 850 din 28.12.2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.054 din 30 decembrie 2006.

    ART. 1

    (1) Se acordă sprijin financiar pe suprafaţă de pajişte, pentru achiziţionarea de seminţe certificate de leguminoase şi graminee perene în amestec, cu excepţia seminţelor de lucernă, pentru achiziţionarea de îngrăşăminte chimice, respectiv azot, fosfor şi potasiu, şi pentru lucrări de sporire a potenţialului de producţie a solului.

    (2) Sprijinul financiar prevăzut la alin. (1) se acordă, diferenţiat în funcţie de zonă, producătorilor agricoli, persoane fizice, persoane juridice, crescători de bovine, ovine şi caprine sau asociaţii ale acestora, constituite conform legislaţiei în vigoare, care deţin în proprietate/arendă/concesiune suprafeţe de minimum 1 ha de pajişti în:

    a) zona montană delimitată conform Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi al ministrului administraţiei şi internelor, nr. 328/321/2004 pentru aprobarea delimitării municipiilor, oraşelor şi comunelor din zona montană, cu modificările ulterioare;

    b) alte zone.

    ART. 2

    În sensul prezentelor norme metodologice:

    a) pajiştea reprezintă suprafaţa de teren acoperită cu vegetaţie ierboasă, alcătuită în cea mai mare parte din plante perene ce aparţin diferitelor familii botanice şi de valoare nutritivă foarte diferită, a căror producţie este utilizată în alimentaţia animalelor, prin păşunat şi/sau cosit.

    b) prin lucrări de sporire a potenţialului de producţie a solului se înţeleg lucrările de fertilizare şi de îmbunătăţire a proprietăţilor fizico - chimice ale solului.

    ART. 3

    Producătorii agricoli beneficiază o singură dată pe an de acordarea sprijinului financiar şi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate:

    a) să facă dovada deţinerii în proprietate/arendă/concesiune a unei suprafeţe de minimum 1 ha de pajişti, diferenţiat pe zonă de munte şi alte zone;

    b) să deţină în proprietate bovine, ovine şi caprine;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic