Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind încheierea execuţiei bugetare a anului 2006


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.10.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.10.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    2.1. (1) Ordonatorii principali de credite finantati din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat şi bugetele fondurilor speciale vor deschide, repartiza şi în cazuri justificate retrage credite bugetare instituţiilor din subordine, până cel mai tarziu la data de 22 decembrie 2006, inclusiv, asigurandu-se astfel timpul necesar efectuării cheltuielilor până la finele anului.

    După data de 22 decembrie 2006 pot fi deschise credite bugetare numai pentru operaţiuni privind serviciul datoriei publice sau pentru alte acţiuni urgente finantate prin suplimentarea creditelor bugetare din Fondul de rezerva bugetară la dispoziţia Guvernului sau din Fondul de interventie la dispoziţia Guvernului, pe bază de hotărâri de Guvern aprobate ulterior acestei date.

    (2) Creditele bugetare neutilizate la data de 29 decembrie 2006, inclusiv, sunt anulate de drept conform prevederilor art. 61 alin. (3) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice şi art. 56 alin. (3) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 45/2003 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare.

    2.2. (1) Instituţiile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finantate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă Institutii publice, pot plati până la data de 28 decembrie 2006, premiul anual aferent anului 2006, din prevederile bugetare aprobate pentru acest an.

    (2) În limita prevederilor bugetare aprobate pentru acest an pot fi platite, total sau parţial, şi oblibaţiile datorate de angajat şi de angajator, aferente premiului anual acordat în condiţiile alin. (1).

    (3) Regularizarea diferentelor aferente premiului anual, inclusiv a obligaţiilor datorate de angajat şi de angajator, platite în condiţiile alin. (1) şi alin. (2) se efectueaza din creditele bugetare aprobate cu aceasta destinatie în bugetele pentru anul 2007.

    2.3. (1) Ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetului asigurarilor pentru şomaj şi bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate care au aprobat bugetele proprii de venituri şi cheltuieli şi bugetele ordonatorilor de credite subordonati, pot prezenta Ministerului Finanţelor Publice cererile pentru deschiderea de credite bugetare aferente lunii ianuarie 2007, începând cu data de 27 decembrie 2006. Cererile pentru deschiderea de credite bugetare, vor fi insotite de adrese prin care ordonatorii principali de credite confirma ca bugetele proprii de venituri şi cheltuieli şi bugetele ordonatorilor de credite subordonati au fost aprobate.

    (2) Până la definitivarea repartizarii pe trimestre a veniturilor şi cheltuielilor bugetelor prevăzute la alin. (1), ordonatorii principali de credite pot deschide credite bugetare, pe baza bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate la nivel de an.

    (3) Ordonatorii principali de credite ai bugetelor prevăzute la alin. (1) care nu au aprobat până la finele anului 2006 bugetele proprii de venituri şi cheltuieli, precum şi bugetele ordonatorilor de credite subordonati pot deschide şi repartiza credite bugetare aferente lunii ianuarie 2007 numai pentru cheltuieli de natura drepturilor salariale, drepturi cu caracter social, hrana, rambursari de credite, plati de dobanzi şi comisioane la credite, contribuţii şi cotizatii la organisme Internationale, cofinantarea programelor finantate din fonduri externe care impun aceasta, precum şi cheltuieli pentru plata facturilor la energia termica, energia electrica şi gaze naturale.

    2.4. Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale şi ordonatorii de credite subordonati acestora pot prezenta unităţilor trezoreriei statului cererile pentru deschiderea de credite bugetare aferente lunii ianuarie 2007, începând cu data de 27 decembrie 2006. În cadrul perioadei de 45 de zile de la data publicarii Legii bugetului de stat pe anul 2007 în Monitorul Oficial al României, cererile privind deschiderea de credite bugetare se intocmesc la nivelul necesitatilor de finanţare aferente perioadei pentru care se solicita creditele respective. În cazul în care bugetele locale nu se aproba în intervalul de 45 de zile de la data publicarii Legii bugetului de stat pe anul 2007 în Monitorul Oficial al României, după expirarea acestui interval, finantarea cheltuielilor unităţilor administrativ-teritoriale şi unităţilor din subordinea acestora se efectueaza în condiţiile prevederilor Art. 39 alin. (7) din Legea privind finanţele publice locale nr. 273/2006.

    2.5. (1) Instituţiile publice care au acordat avansuri pentru realizarea unor acţiuni şi categorii de cheltuieli finantate din fonduri publice, conform Hotărârii Guvernului nr. 264/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nejustificate prin bunuri livrate, lucrari executate şi servicii prestate, în condiţiile prevederilor contractuale, vor lua măsuri pentru recuperarea acestora, în conturile de cheltuieli bugetare sau de disponibilitati, după caz, din care acestea au fost acordate, în scopul reconstituirii plăţilor de casa până la data de 29 decembrie 2006.

    (2) În cazul în care recuperarea avansului acordat este programata să se efectueze în anul 2007, potrivit dispoziţiilor legale, beneficiarul contractual va prezenta, până la finele anului 2006, un deviz justificativ al cheltuielilor efectuate, prin care confirma utilizarea conform destinatiilor legale a avansului acordat. De asemenea, pentru avansurile primite în cadrul unor contracte multianuale, beneficiarul contractual va prezenta, până la finele anului 2006, un deviz justificativ al cheltuielilor efectuate, prin care confirma utilizarea integrală şi potrivit destinatiilor legale a avansului acordat.

    (3) Pentru realizarea programelor, proiectelor de cercetare-dezvoltare şi inovare şi a acţiunilor cuprinse în Planul naţional de cercetare-dezvoltare şi inovare şi în programele-nucleu de cercetare, recuperarea sumelor reprezentand plati în avans se face în conformitate cu prevederile art. 65 din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica şi dezvoltarea tehnologica, aprobata cu modificari şi completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificările şi completările ulterioare şi respectiv ale art. 16 alin. (2) din Normele metodologice privind contractarea, finantarea, monitorizarea şi evaluarea programelor-nucleu de cercetare-dezvoltare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 137/2003.

    (4) Avansurile acordate pentru realizarea programelor, proiectelor şi acţiunilor finantate din împrumuturi externe contractate, potrivit legii, de la organisme financiare Internationale sau din fonduri externe nerambursabile, se justifica potrivit prevederilor din acordurile de împrumut convenite de părţile contractante sau din memorandumurile de finanţare, după caz.

    Recuperarea avansurilor acordate din împrumuturi externe şi din fonduri de cofinantare de la bugetul de stat sau din bugetul local, după caz, se efectueaza potrivit prevederilor din contractele incheiate, în condiţiile acordurilor de împrumut incheiate cu organismele financiare internationale.
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic