Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind încheierea execuţiei bugetare a anului 2006


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC
    În scopul incheierii în bune condiţii a executiei bugetare a anului 2006, instituţiile publice şi agentii economici, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia să efectueze operaţiunile care privesc veniturile şi cheltuielile bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor fondurilor speciale, bugetelor locale şi bugetelor proprii ale instituţiilor publice pe anul 2006, în conformitate cu prezentele norme metodologice şi programul prevăzut în Anexa nr. 1.

    CAP. I

    Incasarea veniturilor bugetare

    1.1. Impozitele, taxele, contribuţiile şi alte sume datorate bugetului general consolidat, cu termene de plată scadente până la finele anului 2006, se achită prin ordine de plată pentru trezoreria statului (OPT) prezentate de către persoanele juridice şi fizice, potrivit programului stabilit de instituţiile de credit sau unitatile trezoreriei statului, după caz, la care au conturile deschise, astfel încât sumele respective să fie încasate în contul curent general al trezoreriei statului până la data de 29 decembrie 2006.

    Instituţiile de credit vor lua măsuri pentru asigurarea decontarii tuturor ordinelor de plată pentru trezoreria statului (OPT) reprezentand impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat, prezentate de către clientii acestora, potrivit programului stabilit de Banca Naţionala a României şi de prezentele norme metodologice, astfel încât până la data de 29 decembrie 2006, sumele respective să fie încasate în contul curent general al trezoreriei statului.

    1.2. Impozitele, taxele, contribuţiile şi alte sume datorate bugetului general consolidat de către contribuabili, cu termene scadente până la finele anului 2006, pot fi achitate în numerar până la data de 29 decembrie 2006, la casieriile unităţilor trezoreriei statului sau ale instituţiilor publice beneficiare, după caz.

    1.3. (1) Sumele încasate în numerar de către instituţiile publice sau de către agentii fiscali, reprezentand venituri bugetare sau venituri proprii ale bugetelor instituţiilor publice vor fi depuse în conturile de venituri bugetare sau de disponibilitati, după caz, cărora acestea se cuvin până la data de 29 decembrie 2006, inclusiv.

    (2) Eventualele venituri proprii încasate în numerar de către instituţiile publice în data de 29 decembrie 2006 se depun în conturile corespunzătoare de disponibilitati deschise la unitatile trezoreriei statului în data de 3 ianuarie 2007 şi se înregistrează ca venituri ale anului 2006.

    1.4. Instituţiile publice care încasează în conturile 50.32 "Disponibil din sume colectate pentru bugetul de stat", 50.33 "Disponibil din sume colectate pentru bugetele locale" şi 50.34 "Disponibil din sume colectate pentru bugetul asigurarilor sociale de stat" venituri datorate bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat sau bugetelor locale, după caz, au obligaţia sa vireze veniturile respective la capitolele şi subcapitolele de venituri ale bugetelor cărora acestea se cuvin, până la data de 29 decembrie 2006, inclusiv.

    Eventualele sume încasate în aceste conturi în data de 29 decembrie 2006, se virează în conturile corespunzătoare de venituri ale bugetului de stat şi bugetelor locale şi bugetului asigurarilor sociale de stat, după caz, pe data de 3 ianuarie 2007 şi reprezinta venituri ale bugetului de stat, bugetelor locale şi bugetului asigurarilor sociale de stat, după caz, pe anul 2007.

    1.5. Eventualele sume în numerar încasate în data de 29 decembrie 2006 de unitatile trezoreriei statului care nu funcţionează cu casierii-tezaur se depun la finele zilei la institutia de credit la care acestea îşi au deschis contul de disponibil, în genti de numerar, sau la cea mai apropiata unitate a trezoreriei statului cu tezaur din judet, după caz, şi se înregistrează în contul 13 "Casa tranzitorie".

    1.6. Casa de Economii şi Consemnatiuni va stabili în cursul lunii decembrie 2006 programul unităţilor din subordine astfel încât, persoanele fizice sa alba posibilitatea să-şi achite oblibaţiile către bugetul de stat, bugetele locale sau către alte bugete, potrivit Convenţiilor incheiate în acest scop cu unitatile subordonate ale Ministerului Finanţelor Publice, cu autorităţile administraţiei publice locale sau cu alte institutii publice, după caz.

    1.7. (1) Conturile de venituri bugetare în care se achită taxele vamale şi alte venituri incadrate în categoria resurselor proprii ale bugetului Uniunii Europene, începând cu data de 1 ianuarie 2007, sunt urmatoarele:

    - 20.17.01.01.01 "Taxe vamale de la persoane juridice"
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic