Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/2006 privind asigurarea de la bugetul de stat a cofinanţării publice nerambursabile pentru proiectele de investiţii din cadrul Programului SAPARD


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    (1) Beneficiarii proiectelor conforme depuse în cadrul Programului SAPARD până la data de 31 iulie 2006 pentru măsurile 1.1 "Îmbunătăţirea prelucrării şi marketingului produselor agricole şi piscicole", 3.1 "Investiţii în exploataţiile agricole" şi 3.4 "Dezvoltarea şi diversificarea activităţilor economice care să genereze activităţi multiple şi venituri alternative", declarate eligibile, selectate şi care au încheiat contracte de finanţare până la data de 31 decembrie 2006 şi nu au beneficiat de fonduri publice nerambursabile prin Programul SAPARD, beneficiază de cofinanţare publică nerambursabilă de la bugetul de stat, în condiţiile prezentei hotărâri.

    (2) Regimul taxei pe valoarea adăugată aferent proiectelor prevăzute la alin. (1) este reglementat potrivit legislaţiei în vigoare.

    (3) Pentru proiectele de investiţii prevăzute la alin. (1), Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, denumită în continuare APDRP, în calitate de autoritate contractantă, va încheia contracte de finanţare pentru acordarea cofinanţării nerambursabile din bugetul de stat, în limita alocărilor financiare indicative, stabilite pentru fiecare măsură, pentru perioada 2007-2008, prevăzute în anexa nr. 1.

    (4) Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale va comunică APDRP nivelul angajamentelor bugetare, în termen de 7 zile de la data intrării în vigoare a prezentelor norme metodologice.

    (5) Fondurile pentru măsurile prevăzute la alin. (1), incluse în anexa nr. 1, se pot realoca între acestea numai în cazuri temeinic justificate, la propunerea APDRP şi cu aprobarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

    ART. 2

    După încheierea contractelor cu beneficiarii, APDRP va comunică Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale anual/trimestrial/lunar fondurile pentru decontarea contractelor încheiate.

    ART. 3

    (1) Pentru proiectele de investiţii care beneficiază de cofinanţare de la bugetul de stat se aplică procedurile de evaluare, selectare, contractare şi plată acreditate pentru Programul SAPARD, adaptate la prevederile legislaţiei naţionale şi aprobate prin ordin al ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentelor norme metodologice.

    (2) Proiectele de investiţii cofinanţate de la bugetul de stat vor fi selectate şi contractate în ordinea punctajului acordat, în conformitate cu criteriile de selecţie cuprinse în fişele tehnice ale măsurilor aprobate conform Hotărârii Guvernului nr. 759/2006 pentru aprobarea fişelor tehnice ale măsurilor 1.1 "Îmbunătăţirea prelucrării şi marketingului produselor agricole şi piscicole", 1.2 "Îmbunătăţirea structurilor în vederea realizării controlului de calitate, veterinar şi fitosanitar, pentru calitatea produselor alimentare şi pentru protecţia consumatorilor", 2.1 "Dezvoltarea şi îmbunătăţirea infrastructurii rurale", 3.1 "Investiţii în exploataţiile agricole", 3.2 "Constituirea grupurilor de producători", 3.3 "Metode agricole de producţie destinate să protejeze mediul şi să menţină peisajul rural", 3.4 "Dezvoltarea şi diversificarea activităţilor economice care generează activităţi multiple şi venituri alternative", 3.5 "Silvicultură", 4.1 "Îmbunătăţirea pregătirii profesionale" şi 4.2 "Asistenţă tehnică" din Programul naţional pentru agricultură şi dezvoltare rurală finanţat din fonduri SAPARD.

    ART. 4

    (1) APDRP ţine evidenţa contractelor de finanţare nerambursabile, încheiate în baza prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/2006 privind asigurarea de la bugetul de stat a cofinanţării publice nerambursabile pentru proiectele de investiţii din cadrul Programului SAPARD. În acest scop la contractele de finanţare nerambursabilă încheiate de APDRP cu beneficiarii, conform prevederilor art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 59/2006, se va înlocui simbolul C cu simbolul RO.

    (2) APDRP va ţine o evidenţă distinctă a sumelor aferente proiectelor de investiţii prevăzute la alin. (1) al art. 1 şi va raporta Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, bilunar, situaţia proiectelor contractate, conform centralizatorului privind situaţia contractelor încheiate, prevăzut în anexa nr. 2.

    ART. 5
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic