Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind controalele veterinare aplicabile comerţului intracomunitar cu produse de origine animală


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ART. 7


    (1) Dacă în cursul unui control efectuat la locul de destinaţie a lotului sau în timpul transportului autoritatea competentă constata:

    a) prezenta agenţilor responsabili de una dintre bolile la care se referă Norma sanitară veterinara privind notificarea bolilor animalelor, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 77/2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 788 din 30 august 2005, ce transpune în legislaţia naţionala Directiva Consiliului 82/894/CEE , de o zoonoza, boala sau orice alta cauza similară care pot constitui un risc major pentru animale ori oameni sau ca produsele provin dintr-o zona în care evolueaza o boala epizootica, aceasta trebuie să dispună ca lotul să fie distrus sau utilizat în alte scopuri stabilite de reglementările comunitare; costurile legate de distrugerea lotului trebuie să fie suportate de expeditor sau reprezentantul sau; în situaţia în care România este stat membru de destinaţie, autoritatea competentă trebuie să notifice imediat autorităţilor competente ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene şi Comisiei Europene constatările făcute, deciziile luate şi motivele acestor decizii; pot fi aplicate măsurile de protecţie prevăzute la art. 9;

    b) ca produsele nu îndeplinesc condiţiile stabilite de legislaţia naţionala transpusa în conformitate cu cerinţele Uniunii Europene sau în absenta deciziilor privind standardele comunitare prevăzute în legislaţia naţionala ce transpune legislaţia comunitara, de standardele naţionale, aceasta poate, cu condiţia ca acest lucru să fie permis de condiţiile de sănătate publică şi sănătate animala, sa dea expeditorului sau reprezentantului sau posibilitatea alegerii între:

    (i) distrugerea produselor; sau

    (îi) utilizarea produselor în alte scopuri, incluzând returnarea acestora cu acordul autorităţii competente a tarii unităţii de origine.

    (2) Dacă se constată că certificatul sau documentele conţin nereguli, expeditorului trebuie să i se acorde o perioadă de graţie, înainte de a se recurge la aceasta ultima posibilitate.

    ART. 8


    (1) În cazurile prevăzute la art. 7, autoritatea competentă a României, ca stat membru de destinaţie, trebuie să contacteze fără întârziere autoritatea competentă a statului membru de expediere. În situaţia în care România este stat membru de expediere, autoritatea competentă trebuie să ia toate măsurile necesare şi sa notifice autorităţii competente a statului membru de destinaţie natura controalelor efectuate, deciziile luate şi motivele care au stat la baza acestor decizii.

    (2) Dacă autoritatea competentă considera ca astfel de măsuri sunt inadecvate, aceasta împreună cu autoritatea competentă a statului membru de expediere trebuie să caute modalităţi şi mijloace de remediere a situaţiei; dacă este cazul, aceasta poate implica o inspecţie la faţa locului. În situaţia în care România este stat membru de expediere, autoritatea competentă trebuie să colaboreze cu autoritatea competentă a statului membru de destinaţie în identificarea mijloacelor de remediere a situaţiei.

    (3) Atunci când controalele prevăzute în art. 7 indica neregularităţi repetate, autoritatea competentă a României, ca stat membru de destinaţie, trebuie să informeze Comisia Europeană şi departamentele veterinare ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

    (4) În asteptarea concluziilor Comisiei Europene, la solicitarea statului membru de destinaţie, autoritatea competentă trebuie să intensifice controalele asupra produselor ce provin de la unitatea în cauza şi, dacă exista motive serioase privind sănătatea animala sau publică, sa suspende autorizarea.

    (5) În situaţia în care România este stat membru de destinaţie, autoritatea competentă poate să îşi intensifice controalele asupra produselor ce provin din aceeaşi unitate.

    (6) Cu excepţia cazului prevăzut de alin. (9), drepturile de contestaţie existente în baza legislaţiei în vigoare în România împotriva dispoziţiilor autorităţii competente nu vor fi afectate de prezenta norma sanitară veterinara.

<   3   4   5   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic