Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind controalele veterinare aplicabile comerţului intracomunitar cu produse de origine animală


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (1) Sunt destinate comerţului numai produsele la care se face referire în art. 1, care au fost obţinute, controlate, marcate şi etichetate în conformitate cu reglementările comunitare, pentru destinaţia respectiva, şi care sunt însoţite de un certificat de sănătate, certificat de sănătate animala sau de orice alt document prevăzut de reglementările veterinare comunitare până la destinatarul final menţionat în acestea; unităţile de origine trebuie să se asigure, printr-un autocontrol permanent, ca astfel de produse respecta aceste cerinţe; fără a aduce atingere sarcinilor de monitorizare încredinţate medicului veterinar oficial în baza legislaţiei comunitare, autoritatea competentă trebuie să efectueze controale regulate asupra unităţilor, pentru a se convinge ca produsele destinate comerţului respecta cerinţele comunitare sau, în cazurile prevăzute la alin. (3), cerinţele statului membru de destinaţie; atunci când exista suspiciuni asupra faptului că nu sunt îndeplinite aceste cerinţe, autoritatea competentă trebuie să efectueze controalele necesare, iar dacă suspiciunea este confirmată, sa ia măsurile corespunzătoare, care pot include retragerea autorizaţiei.

    (2) Atunci când transportul implica mai multe locuri de destinaţie, produsele trebuie să fie grupate în tot atâtea loturi câte locuri de destinaţie sunt; fiecare lot trebuie să fie însoţit de certificatul sau documentul menţionat anterior; atunci când produsele la care se referă art. 1 sunt destinate exportului către o ţara terta, transportul trebuie să rămână sub supraveghere vamală până la punctul de ieşire de pe teritoriul Comunităţii Europene.

    (3) Dacă România realizează importuri facultative din anumite tari terţe, trebuie să informeze Comisia Europeană şi celelalte state membre ale Uniunii Europene de existenta unor astfel de importuri; în situaţia în care produsele sunt introduse pe teritoriul Comunităţii Europene de un alt stat membru al Uniunii Europene, acesta trebuie să efectueze un control al documentelor privind originea şi destinaţia produselor, în conformitate cu art. 6 alin. (1); în situaţia în care România este stat membru de destinaţie, autoritatea competentă interzice reexpedierea de pe teritoriul României a produselor respective, în afară de cazul în care acestea sunt destinate altui stat membru ce utilizează aceeaşi opţiune.

    ART. 4


    (1) Autoritatea competenţa a României, ca stat membru de expediere, trebuie să ia măsurile necesare pentru a se asigura ca operatorii respecta cerinţele veterinare în toate etapele producţiei, depozitarii, comercializării şi transportului produselor menţionate la art. 1. Produsele de origine animala, cuprinse în actele menţionate în anexa, sunt controlate în acelaşi mod, din punct de vedere veterinar, indiferent dacă acestea sunt destinate comerţului intracomunitar sau pieţei naţionale.

    (2) Autoritatea competenţa a României, ca stat membru de expediere, trebuie să ia măsurile administrative, legale sau penale corespunzătoare pentru a sanctiona orice încălcare a legislaţiei veterinare de către persoanele fizice sau juridice, atunci când se descoperă ca reglementările comunitare au fost incalcate, în special atunci când se constată că certificatele sau documentele întocmite nu corespund stării reale a produselor ori ca stampilele de sănătate publică au fost aplicate produselor care nu respecta aceste reguli.

    CAP. II


    Controale la sosirea la destinaţie

    ART. 5


    (1) În situaţia în care România este stat membru de destinaţie, autoritatea competentă trebuie să aplice următoarele măsuri:

    a) verifica, la locurile de destinaţie ale produselor, prin intermediul controalelor veterinare prin sondaj, nediscriminatorii, faptul ca au fost respectate cerinţele prevăzute la art. 3; în acelaşi timp, aceasta preleveaza probe. Suplimentar, în situaţia în care România este stat membru de tranzit sau de destinaţie şi autoritatea competentă deţine informaţii care conduc la suspiciunea unei nereguli, pot fi, de asemenea, efectuate controale în timpul transportului de produse pe teritoriul sau, incluzând controalele privind conformitatea în ceea ce priveşte mijloacele de transport;

    b) atunci când produsele la care se face referire în art. 1, ce provin dintr-un alt stat membru, sunt destinate:

    (i) unei unităţi aflate sub responsabilitatea unui medic veterinar oficial, acesta trebuie să se asigure ca numai produsele care îndeplinesc cerinţele prevăzute la art. 3 alin. (1), cu privire la marcare şi documentele de însoţire, sunt însoţite de documentul prevăzut de reglementările tarii de destinaţie şi sunt admise în acea unitate;

    (îi) unui intermediar autorizat care divizeaza loturile ori unei întreprinderi comerciale cu sucursale multiple sau oricărei unităţi care nu este supusă supravegherii permanente, aceştia trebuie să verifice, înainte ca lotul să fie divizat sau comercializat, prezenta marcilor, a certificatului sau a documentelor menţionate la lit. b) pct. (i) şi sa notifice autorităţii competente orice neregularitate sau abatere;
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic