Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind întocmirea, emiterea şi utilizarea dovezilor de onorabilitate şi moralitate profesională ale medicilor, medicilor dentişti şi ale farmaciştilor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

──────────

    *) Aprobate prin HOTĂRÂREA nr. 1.464 din 18 octombrie 2006
, publicată în Monitorul Oficial nr. 874 din 25 octombrie 2006.

──────────

    ART. 1

    (1) În sensul prezentelor norme, prin certificat profesional curent se înţelege documentul cuprinzând datele personale relevante cu privire la onorabilitate şi moralitate, inclusiv la competenţa cu care medicii, medicii dentişti şi farmaciştii îşi exercită profesia.

    (2) Certificatul profesional curent se emite de către organizaţia profesională de profil abilitată prin lege cu controlul şi monitorizarea profesiei posesorului, în scopul garantării calităţii serviciilor furnizate şi a siguranţei pacienţilor aflaţi în relaţie cu acesta.

    ART. 2

    (1) Întocmirea şi emiterea certificatului profesional curent se fac cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001
 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, şi a prevederilor Legii nr. 506/2004
 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, cu completările ulterioare.

    (2) La cererea medicului, medicului dentist sau a farmacistului interesat ori la cererea autorităţii competente omoloage dintr-un alt stat, Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentişti din România şi, respectiv, Colegiul Farmaciştilor din România eliberează certificatul prevăzut la art. 1, în termen de 30 de zile de la înregistrarea solicitării.

    (3) Certificatul profesional curent este valabil pe o durată de 3 luni de la data emiterii.

    ART. 3

    Medicii, medicii dentişti şi, respectiv, farmaciştii au obligaţia să solicite eliberarea documentului prevăzut la art. 1, în vederea:

    a) întocmirii dosarului de înscriere la orice examen de promovare profesională sau concurs de ocupare a unui post vacant de medic, de medic dentist şi, respectiv, de farmacist;

    b) înfiinţării cabinetelor medicale/de medicină dentară, în cazul medicilor, respectiv al medicilor dentişti;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic