Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 15.05.2018 și 08.01.2019 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 15.05.2018 și 08.01.2019 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Norme metodologice:

    4.1. Unităţile emitente cu activitate specializată sunt persoane juridice înfiinţate în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care desfăşoară activitate de emitere a tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă şi care asigură circulaţia acestora în condiţii de siguranţă, în baza autorizaţiei de funcţionare, acordată de Ministerul Finanţelor Publice, potrivit criteriilor elaborate în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (2) din Legea nr. 193/2006, cu modificările ulterioare, aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice.

    4.2. În vederea desfăşurării activităţii prevăzute la pct. 4.1, unitatea emitentă încheie direct, potrivit art. 8 din Legea nr. 193/2006, cu modificările ulterioare, contracte pentru prestarea serviciilor cu creşe sau alte unităţi educaţionale, precum şi cu operatori economici, denumiţi în continuare operatori economici afiliaţi. Operatorii economici care pot fi afiliaţi la reţeaua utilizată de unităţile emitente sunt cei care desfăşoară activităţi care fac posibilă utilizarea tichetelor conform prevederilor Legii nr. 193/2006, cu modificările ulterioare.

    Legea nr. 193/2006:

    Art. 6 - Fiecare tichet cadou sau tichet de creşă este valabil numai dacă are înscris numărul sub care a fost înseriat de către unitatea emitentă şi dacă cuprinde cel puţin următoarele:

    a) numele şi adresa emitentului;

    b) valoarea nominală a tichetului;

    c) date referitoare la perioada de valabilitate;

    d) spaţiu pentru înscrierea numelui şi a prenumelui salariatului care este în drept să utilizeze tichetul de creşă;

    e) spaţiu destinat înscrierii datei şi aplicării ştampilei unităţii la care tichetul a fost utilizat.

    Norme metodologice:

    5. Imprimatul reprezentând tichetul cadou şi, respectiv, tichetul de creşă emis de unitatea emitentă este valabil numai dacă conţine următoarele elemente obligatorii:

    a) seria numerică într-o ordine crescătoare pentru tichete cadou şi separat pentru tichete de creşă, corespunzătoare numărului de tichete comandat de către angajator în baza contractului de achiziţionare a tichetelor;

    b) numele şi adresa emitentului;

    c) date care definesc angajatorul;

<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic