Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 15.05.2018 și 08.01.2019 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 15.05.2018 și 08.01.2019 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Art. 2 - (1) Tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate, precum şi pentru cheltuieli sociale.

    Norme metodologice:

    2.1. Activităţile şi destinaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1) din Legea nr. 193/2006, cu modificările ulterioare, sunt generatoare de cheltuieli care se încadrează în prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

    2.2. Angajatorii pot utiliza tichete cadou pentru campanii de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate, în limita sumelor destinate acoperirii valorii nominale a acestor tichete, prevăzute în bugetele proprii, aprobate potrivit legii, în poziţii distincte de cheltuieli, denumite tichete cadou. În acest caz, regimul fiscal aplicabil contravalorii nominale a tichetelor cadou acordate de angajatori este cel stabilit prin dispoziţiile Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, pentru cheltuielile efectuate de contribuabili.

    2.3. Angajaţii persoane fizice care desfăşoară o activitate într-o relaţie de angajare, în baza unui raport de muncă reglementat de Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, sau de o lege specială, pot beneficia de tichete cadou acordate de angajatorii lor, numai pentru destinaţiile sau evenimentele care se încadrează în cheltuielile sociale. Angajatorii acordă angajaţilor proprii tichete cadou, în limita sumei prevăzute în bugetul de venituri de cheltuieli aprobat potrivit legii, într-o poziţie distinctă de cheltuieli denumită "Tichete cadou" pentru cheltuieli sociale.

    2.4. Potrivit prevederilor art. 2 alin. (2) şi ale art. 3 alin. (1) din Legea nr. 193/2006, cu modificările ulterioare, angajaţii din cadrul unităţilor prevăzute la art. 1 din această lege, care beneficiază de tichete cadou, pot beneficia şi de tichete de creşă. Acordarea tichetelor cadou nu exclude acordarea concomitentă şi a tichetelor de creşă pentru acelaşi angajat.

    2.5. Suma individuală sub forma tichetelor de creşă se acordă, conform art. 3 alin. (2) din Legea nr. 193/2006, cu modificările ulterioare, pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani şi se asigură integral din costuri de către angajator.

    Legea nr. 193/2006:

    Art. 4 - (2) Tichetele de creşă se acordă în limita prevederilor bugetului de stat sau, după caz, ale bugetelor locale, pentru unităţile din sectorul bugetar şi, potrivit prezentei legi, pentru celelalte categorii de angajatori, în limita bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat.

    Norme metodologice:

    3.1. Instituţiile din sectorul bugetar, indiferent de sistemul de finanţare şi subordonare, exclusiv cele care se finanţează integral din venituri proprii, acordă tichete de creşă, în limita sumelor destinate acoperirii nominale a tichetelor de creşă prevăzute într-o poziţie distinctă de cheltuieli denumită "Tichete de creşă" în bugetele de venituri şi cheltuieli proprii aprobate potrivit legii, potrivit prevederilor bugetului de stat sau, după caz, ale bugetelor locale la articolul bugetar "Tichete de creşă".

    3.2. Pentru celelalte categorii de angajatori, inclusiv pentru instituţiile din sectorul bugetar care se finanţează integral din venituri proprii, tichetele de creşă se acordă în limita sumelor destinate acoperirii valorii nominale a tichetelor de creşă prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate potrivit legii, într-o poziţie distinctă de cheltuieli denumită "Tichete de creşă".

    3.3. La determinarea sumelor destinate acoperirii valorii nominale a tichetelor de creşă se iau în calcul: valoarea lunară a tichetului de creşă, numărul de angajaţi care vor beneficia de tichete de creşă şi numărul de luni aferent perioadei pentru care se acordă aceste tichete.

    Legea nr. 193/2006:

    Art. 5 - (1) Tichetele cadou şi tichetele de creşă se emit de către unităţile cu activitate specializată în domeniul care face obiectul prezentei legi, denumite în continuare unităţi emitente.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic