Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


de avizare şi autorizare privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 11.07.2008 și 14.05.2009 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 11.07.2008 și 14.05.2009 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ART. 4

    Avizele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) se solicită şi se emit pe fişe tehnice specifice, conform procedurii stabilite prin Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.430/2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 825 şi 825 bis din 13 septembrie 2005.

    ART. 5

    (1) Avizele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) şi c), precum şi autorizaţiile de securitate la incendiu şi de protecţie civilă se solicită în scris de către persoanele fizice sau juridice direct inspectoratelor în a căror zonă de competenţă urmează să fie realizate ori sunt amplasate construcţiile sau amenajările respective.

    (2) Modelele de cereri sunt prezentate în anexa nr. 1, pentru avizele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. a) şi b), în anexa nr. 2, pentru avizele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. c), în anexa nr. 3, pentru avizele prevăzute la art. 3 alin. (2), în anexa nr. 4, pentru autorizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), şi în anexa nr. 5, pentru autorizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (2).

    ART. 6

    (1) Cererile, după caz, fişele tehnice, precum şi avizele şi autorizaţiile, însoţite de documentele prevăzute la art. 10, 13, 18 şi 21, se înregistrează într-un registru special, în ordinea primirii, respectiv emiterii lor, asigurându-se evidenţa şi confidenţialitatea conţinutului acestora.

    (2) Dacă documentele prezentate sunt incomplete sau nu conţin toate datele prevăzute în prezentele norme metodologice, lipsurile constatate se comunică solicitantului în cel mult 5 zile lucrătoare după înregistrare.

    (3) În situaţia în care documentaţia se restituie solicitantului spre completare pe loc, se vor specifică data, numele şi prenumele acestuia şi semnătura de ridicare, conform modelului din anexa nr. 6 lit. B.

    (4) Restituirea documentaţiei spre completare în termen de cel mult 5 zile lucrătoare se face cu adresă scrisă şi semnată de inspectorul-şef, cu aplicarea ştampilei inspectoratului.

    (5) Termenul legal de emitere a avizelor pe fişele tehnice este de maximum 15 zile, termen care curge de la data depunerii documentaţiei complete.

    (6) Termenul legal de emitere a avizelor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) şi c) şi a autorizaţiilor prevăzute la art. 2 alin. (1) este de maximum 30 de zile, termen care curge de la data depunerii cererii.

    ART. 7

    (1) Documentele depuse pentru avizare sau autorizare se repartizează pentru soluţionare specialiştilor desemnaţi din inspecţia de prevenire din cadrul inspectoratului, care, în urma verificării conţinutului acestora şi a condiţiilor din teren - numai pentru emiterea autorizaţiilor -, întocmesc pentru fiecare situaţie un referat cu concluziile rezultate şi cu propunerile privind emiterea ori respingerea motivată a emiterii avizului sau autorizaţiei.

    (2) Referatele se verifică de către şeful serviciului căruia i-a fost repartizată lucrarea, se avizează de către adjunctul inspectorului-şef al inspectoratului şi se aprobă de către inspectorul-şef, odată cu emiterea avizului/autorizaţiei.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic