Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind interzicerea utilizării în creşterea animalelor de fermă a unor substanţe cu acţiune hormonală sau tireostatică şi a celor betaagoniste


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.10.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.10.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ART. 5


    (1) Prin derogare de la prevederile art. 3 lit. a) şi fără a se aduce atingere prevederilor art. 2, Autoritatea Naţionala Sanitară Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor poate autoriza administrarea la animalele de ferma, în scopul tratamentului zootehnic, a produselor medicinale veterinare ce au o acţiune estrogena (altele decât 17 beta-estradiol şi derivatii esterici ai acestuia), androgena sau gestagena, autorizate în conformitate cu prevederile normei sanitare veterinare aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 69/2005. Aceste produse medicinale veterinare trebuie să fie administrate de către un medic veterinar la animalele clar identificate. Tratamentul trebuie să fie înregistrat de către medicul veterinar responsabil în registrul de consultaţii şi tratamente (al cărui model este prezentat în anexa nr. 3).

    (2) Autoritatea Naţionala Sanitară Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor poate permite ca sincronizarea estrului, precum şi pregătirea femelelor donatoare şi receptoare pentru transferul de embrioni sa nu se efectueze de medicul veterinar în mod direct, ci sub responsabilitatea acestuia.

    (3) Puietul de peste poate fi tratat în primele trei luni de viaţa, în scopul inversarii sexului, cu produse medicinale veterinare care au o acţiune androgena şi sunt autorizate în conformitate cu norma sanitară veterinara aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 69/2005.

    (4) În situaţiile prevăzute la prezentul articol, medicul veterinar trebuie să elibereze o reteta unica, specificand tratamentul în cauza şi cantitatea produsului solicitat, şi sa înregistreze toate datele în registrul de consultaţii şi tratamente (al carei model este prezentat în anexa nr. 3).

    (5) Este interzis tratamentul zootehnic la animalele de interes economic, inclusiv în timpul perioadei de ingrasare pentru animalele de reproducţie aflate la sfârşitul vieţii reproductive a acestora.

    ART. 6


    (1) Prin derogare de la art. 3 lit. a) şi fără a se aduce atingere prevederilor art. 2, Autoritatea Naţionala Sanitară Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor poate autoriza administrarea la animalele de ferma de produse medicinale veterinare ce conţin 17 beta-estradiol sau derivatii esterici ai acestuia, în conformitate cu norma sanitară veterinara aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 69/2005, pentru:

    a) tratamentul la vaci, în cazul gestatiei cu fetusi mumificati sau macerati;

    b) tratamentul piometrului la vaci.

    (2) Prin derogare de la prevederile art. 3 lit. a) şi fără a se aduce atingere prevederilor art. 2, Autoritatea Naţionala Sanitară Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor autorizeaza, până la data de 14 octombrie 2006, administrarea la animalele de ferma de produse medicinale veterinare ce conţin 17 beta-estradiol sau derivatii esterici ai acestuia pentru inducerea estrului la bovine, ecvine, ovine şi caprine, în conformitate cu prevederile Normei sanitare veterinare aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 69/2005.

    (3) Tratamentul trebuie să fie efectuat numai de un medic veterinar la animalele de ferma care au fost identificate în mod clar. Acest tratament trebuie să fie înregistrat de medicul veterinar responsabil în registrul de consultaţii şi tratamente, al cărui model este prezentat în anexa nr. 3.

    (4) Registrul trebuie să fie pus la dispoziţie autorităţii competente, la cererea acesteia.

    (5) Fermierilor le este interzis să deţină în fermele lor produse medicinale veterinare ce conţin 17 beta-estradiol sau derivatii esterici ai acestuia.

<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic