Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind interzicerea utilizării în creşterea animalelor de fermă a unor substanţe cu acţiune hormonală sau tireostatică şi a celor betaagoniste


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 08.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (08.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Sunt interzise, pentru substantele menţionate în anexa nr. 1, şi interzise provizoriu, pentru substantele menţionate în anexa nr. 2:

    a) administrarea acestor substanţe la animalele de ferma sau acvacultura, indiferent prin ce mijloace;

    b) deţinerea, cu excepţia cazurilor controlate oficial, a animalelor menţionate la lit. a) într-o ferma, comercializarea sau taierea pentru consum uman a animalelor de ferma cărora le-au fost administrate substantele prevăzute la anexele nr. 1 şi 2 sau în care a fost decelata prezenta unor astfel de substanţe, în afară cazului în care se face dovada faptului ca animalele în cauza au fost tratate în conformitate cu prevederile art. 4, 5 sau 6;

    c) comercializarea pentru consum uman a animalelor de acvacultura cărora le-au fost administrate substantele menţionate anterior, precum şi a produselor procesate derivate de la astfel de animale;

    d) comercializarea carnii de la animalele menţionate la lit. b);

    e) procesarea carnii de la animalele menţionate la lit. b).

    ART. 4


    (1) Prin derogare de la prevederile art. 2 şi 3, Autoritatea Naţionala Sanitară Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor poate autoriza:

    a) administrarea, în scopuri terapeutice, la animalele de ferma a testosteronului, progesteronului, precum şi a derivatilor acestora care, prin hidroliza, eliberează foarte uşor compusul iniţial după resorbtia la locul de aplicare. Produsele medicinale veterinare folosite în tratamentul terapeutic trebuie să corespundă cerinţelor pentru comercializare stabilite de Norma sanitară veterinara privind Codul produselor medicinale veterinare, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 69/2005. Aceste produse medicinale veterinare se administrează pe cale parenterala sau sub forma de spirale intravaginale pentru tratamentul disfunctiei ovariene, şi nu prin implant, numai la animalele de ferma care au fost clar identificate şi doar de către un medic veterinar. Medicul veterinar responsabil trebuie să ţină evidenta animalelor identificate şi tratate cu astfel de substanţe în registrul de consultaţii şi tratamente al cărui model este prezentat în anexa nr. 3. Registrul trebuie să fie pus la dispoziţie autorităţii competente, la cererea acesteia;

    b) administrarea, în scopuri terapeutice, a produselor medicinale veterinare autorizate ce conţin allyle trenbolone, administrate oral, sau substanţe betaagoniste la cabaline şi la animale de companie, cu condiţia ca acestea să fie utilizate în conformitate cu instrucţiunile de fabricaţie;

    c) administrarea, în scopuri terapeutice, a produselor medicinale veterinare autorizate ce conţin substanţe betaagoniste, administrate parenteral, pentru inducerea tocolizei la vacă.

    (2) Substantele prevăzute la lit. b) şi c) trebuie să fie administrate de un medic veterinar sau, în cazul produselor medicinale veterinare prevăzute la lit. a), sub responsabilitatea directa a acestuia. Tratamentul trebuie să fie înregistrat de către medicul veterinar responsabil în registrul de consultaţii şi tratamente (al cărui model este prezentat în anexa nr. 3).

    (3) Este interzisă deţinerea de către proprietarii de animale a produselor medicinale veterinare ce conţin substanţe betaagoniste care pot fi utilizate în tratamentul inducerii tocolizei.

    (4) Fără a se prejudicia prevederile alin. (2), este interzis tratamentul terapeutic al animalelor de interes economic, precum şi al animalelor de reproducţie la sfârşitul vieţii reproductive a acestora.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic