Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


referitoare la utilizarea formularului de prescripţie medicală pentru eliberarea produselor medicinale veterinare, precum şi a formularului cu timbru sec pentru eliberarea produselor şi substanţelor stupefiante de către farmaciile veterinare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 09.07.2010 și 04.11.2012 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 09.07.2010 și 04.11.2012 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    a) produsele medicinale destinate animalelor de interes economic;

    b) produsele medicinale veterinare pentru care medicul veterinar trebuie să ia măsuri speciale în scopul evitării oricărui risc inutil faţă de:

      (i) speciile-ţintă;

      (îi) persoana care administrează produsul medicinal veterinar;

      (iii) mediul înconjurător;

    c) produsele destinate tratamentului stărilor patologice care presupun un diagnostic corect sau pentru o utilizare ce poate provoca efecte care împiedică sau influenţează măsurile terapeutice sau de tratament ulterioare;

    d) formula oficinală, în înţelesul art. 3 din Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 69/2005, destinată animalelor de interes economic.

    ART. 8

    În cazul produselor medicinale eliberate numai pe bază de prescripţie, medicul veterinar este obligat să prescrie cantitatea necesară pentru efectuarea completă a tratamentului în cauză.

    ART. 9

    Formularele cu regim special pentru prescripţiile medicale care nu se reţin în farmacia veterinară vor fi înregistrate în registre speciale destinate acestui scop, specificându-se data eliberării, produsul medicinal veterinar eliberat, cantitatea, numele medicului veterinar care a emis prescripţia şi numele persoanei care a ridicat produsul. Farmaciile veterinare vor păstra aceste registre şi le vor pune la dispoziţie autorităţilor competente, la cererea acestora.

    ART. 10

    Prescrierea de către medicii veterinari a produselor substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, reglementate de Legea nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, precum şi a celor care intră sub incidenţa Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, se face exclusiv pe formularele cu timbru sec, care se reţin în farmacia veterinară.

    ART. 11

    Produsele medicinale veterinare din grupele: antibiotice, chimioterapice, sulfamide, antihelmintice, antiparazitare externe pentru speciile de interes economic, desensibilizante, antidiareice, cu excepţia celor care nu conţin substanţe pentru care au fost stabilite limite maxime de reziduuri, analeptice cardiorespiratorii şi hormoni, se eliberează pe bază de prescripţie medicală, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1 la norma sanitară veterinară.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic