Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind externalizarea serviciilor medicale şi nemedicale din unităţile sanitare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Externalizarea serviciilor medicale sau nemedicale reprezintă procedeul prin care unitatea sanitară, pe bază de criterii şi norme, pune la dispoziţie unei persoane juridice baza materială şi spaţiul necesar, după caz, precum şi personal calificat în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor medicale sau nemedicale, pentru utilizarea cu eficienţă a resurselor financiare, materiale şi umane.

    2. Utilizarea bazei materiale existente a unităţii sanitare şi a spaţiului respectiv se face în baza unui contract de închiriere încheiat între unitatea sanitară şi persoana juridică interesată în preluarea serviciilor.

    3. Personalul care îşi desfăşoară activitatea în zona de servicii care vor fi externalizate va fi preluat în mod obligatoriu de viitorul prestator de servicii medicale sau nemedicale. Personalul preluat de către furnizorul serviciilor medicale sau nemedicale de la unitatea sanitară va fi menţinut pe toată perioada derulării contractului, cu respectarea prevederilor Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, şi a contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară.

    4. Drepturile salariale ale personalului preluat şi celelalte drepturi prevăzute în contractele colective de muncă se păstrează pe toată durata derulării contractului şi se corelează cel puţin la nivelul prevăzut de reglementările în vigoare pentru unităţile sanitare publice.

    5. Furnizorul de servicii medicale sau nemedicale răspunde, conform dispoziţiilor legale, de instruirea tehnică corespunzătoare a personalului preluat pentru utilizarea echipamentelor din dotare.

    6. Documentaţia standard de elaborare şi prezentare a ofertelor va cuprinde în mod obligatoriu criterii distincte în funcţie de natura serviciilor medicale sau nemedicale care se externalizează.

    7. Serviciile medicale şi nemedicale se externalizează numai la solicitarea unităţii sanitare, cu avizul autorităţii de sănătate publică, al consiliului judeţean sau al consiliului local, după caz, cu avizul scris al sindicatelor din unitatea sanitară, precum şi al Ministerului Sănătăţii Publice. în acest sens, unitatea sanitară va întocmi un dosar care va fi prezentat spre avizare entităţilor menţionate, astfel:

    a) Autoritatea de sănătate publică în subordinea căreia se află unitatea sanitară care solicită externalizarea va aviza procedura de externalizare, având în vedere cel puţin următoarele aspecte:

    - natura serviciului propus pentru externalizare;

    - studiul de fezabilitate din care să rezulte eficienţa economică, financiară şi socială a externalizării propuse;

    - baza materială care face obiectul externalizării;

    - respectarea prevederilor prezentelor norme privind preluarea personalului de către viitorul prestator de servicii (pct. 3 - 5).

    b) Consiliul judeţean sau consiliul local, după caz, va aviza procedura de externalizare, având în vedere cel puţin următoarele aspecte:

    - studiul de fezabilitate din care să rezulte eficienţa economică, financiară şi socială a externalizării propuse;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic