Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind procedura de vămuire a trimiterilor transportate prin serviciile de curierat rapid


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 24.07.2006 și 03.08.2014 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 24.07.2006 și 03.08.2014 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    A. Dispoziţii generale

    1. Prevederile prezentelor norme tehnice sunt aplicabile pentru toate trimiterile transportate prin serviciile de curierat rapid, care se prezintă la birourile vamale de frontieră, trimiteri care sunt supuse vămuirii şi sunt expediate potrivit reglementărilor poştale internaţionale şi naţionale în materie.

    În sensul alineatului de mai sus, prin servicii de curierat rapid se înţelege fie servicii poştale expres, fie servicii cu valoare adăugată, aşa cum acestea sunt definite în anexa nr. 1 la Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 118/2003 privind procedura de autorizare a furnizorilor de servicii poştale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 212 din 1 aprilie 2003.

    2. Trimiterile transportate prin serviciile de curierat rapid se grupează, de la expediţie, în recipiente separate de celelalte categorii de trimiteri, fiecare purtând menţiunea "Expres".

    B. Înregistrarea la birourile vamale de frontieră a trimiterilor transportate prin serviciile de curierat rapid

    3. Trimiterile transportate prin serviciile de curierat rapid care intră sau ies din România se înscriu de către autoritatea vamală în Registrul simplificat de evidenţă pentru bunurile transportate prin servicii de curierat rapid, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1. Pentru intrarea şi ieşirea în/din ţară se utilizează registre separate.

    Când evidenţa se realizează electronic, situaţiile zilnice - conţinând aceleaşi date ca şi registrul prevăzut la alineatul precedent -, tipărite la imprimantă, vor fi clasate în dosare care vor avea caracter de regim special, arhivându-se conform normelor de arhivare, respectiv numerotare, şnuruire, proces-verbal pe ultima filă etc., la sfârşitul fiecărei luni.

    Instrucţiunile de completare a Registrului simplificat de evidenţă pentru bunurile transportate prin servicii de curierat rapid sunt prevăzute în anexa nr. 2 la prezentele norme.

    4. Operatorii economici care desfăşoară servicii de curierat rapid realizează, pe baza informaţiilor deţinute la momentul prezentării efective la biroul vamal a trimiterilor sau anterior acestui moment, preselecţia acestora în funcţie de următoarele date: numărul total al trimiterilor aferent fiecărui transport, expeditorul, destinatarul, felul bunurilor, numărul coletelor, valoarea, regimul vamal ce urmează a fi solicitat şi, după caz, calculul drepturilor datorate aferent fiecărei trimiteri sau fiecărui grupaj de trimiteri.

    5. Trimiterile transportate prin serviciile de curierat rapid se grupează la sosirea/expedierea în/din România în două categorii, astfel:

    a) o partidă formată din trimiteri ce au fiecare valoarea mai mică de 175 euro pe lot şi pe declarant, pentru care nu se depune declaraţie vamală în detaliu conform Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 707/2006, care totodată nu necesită prezentarea unei autorizaţii speciale pentru vămuire în sensul art. 269 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României, denumită în cele ce urmează partida cu prioritate;

    b) o partidă formată din trimiteri, pentru care se depune declaraţie vamală în detaliu conform Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 707/2006, sau care necesită prezentarea unei autorizaţii speciale pentru vămuire în sensul art. 269 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României denumită în cele ce urmează partida fără prioritate.

    C. Îndeplinirea formalităţilor vamale pentru trimiterile transportate prin serviciile de curierat rapid

    6. Îndeplinirea formalităţilor vamale pentru partida cu prioritate se realizează prin parcurgerea următoarelor etape:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic