Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind încheierea şi derularea contractelor de achiziţii publice pentru medicamente şi/sau materiale sanitare specifice, necesare realizării programului, respectiv subprogramelor naţionale cu scop curativ finanţate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    1. Dispoziţii generale

    1.1. Ministerul Sănătăţii Publice împreună cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează licitaţii la nivel naţional pentru achiziţia unor medicamente şi materiale sanitare specifice necesare consumului în spital şi în ambulatoriu, finanţate în cadrul programului, respectiv subprogramelor naţionale cu scop curativ, din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi nominalizate prin ordin al ministrului sănătăţii publice şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind achiziţiile publice, inclusiv a celor referitoare la aplicarea procedurii de licitaţie electronică.

    1.2. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este autorizată să încheie şi să deruleze contracte de achiziţii publice pentru medicamente şi/sau materiale sanitare specifice necesare realizării subprogramelor naţionale cu scop curativ, denumite în continuare subprograme, ale căror cheltuieli se cuprind în bugetul acesteia.

    1.3. Subprogramele pentru care achiziţia de medicamente şi/sau de materiale sanitare specifice se realizează prin licitaţie la nivel naţional sunt nominalizate şi aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii publice şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

    1.4. În cazul subprogramelor pentru care achiziţia medicamentelor şi/sau a materialelor sanitare specifice nu se realizează prin licitaţie la nivel naţional, în situaţia în care se vor organiza astfel de licitaţii şi se vor desemna furnizorii câştigători, casele de asigurări de sănătate vor rezilia contractele încheiate cu unităţile sanitare pentru suma rămasă nedecontată.

    1.5. Casele de asigurări de sănătate sunt împuternicite să reprezinte Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în relaţia cu unităţile sanitare care au calitatea de beneficiar final, pentru realizarea subprogramelor.

    1.6. Achiziţia unor medicamente şi/sau materiale sanitare specifice care se acordă în spital şi în ambulatoriu, necesare derulării subprogramelor nenominalizate prin ordin al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru aprobarea derulării programului, respectiv subprogramelor naţionale cu scop curativ finanţate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, care se elaborează anual, se efectuează de fiecare unitate sanitară, cu respectarea prevederilor legale referitoare la achiziţiile publice.

    2. Încheierea contractelor de furnizare de medicamente şi/sau de materiale sanitare specifice

    2.1. În urma procedurilor legale de achiziţii publice Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în calitate de achizitor, încheie direct cu furnizorii desemnaţi câştigători contracte de furnizare de medicamente şi/sau de materiale sanitare specifice.

    2.2. Contractele menţionate la pct. 2.1 sunt valabile până la sfârşitul anului pentru care au fost încheiate şi pot fi prelungite, cu acordul părţilor, prin acte adiţionale lunare, până la organizarea unor noi licitaţii naţionale în anul următor, în condiţiile legii.

    2.3. Contractele încheiate între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în calitate de achizitor, şi furnizori au ca obiect furnizarea către unităţile sanitare a medicamentelor şi/sau a materialelor sanitare specifice acordate în cadrul subprogramelor pentru care s-a efectuat licitaţie la nivel naţional. Medicamentele şi/sau materialele sanitare specifice sunt destinate consumului în spital şi în ambulatoriu. Medicamentele ce se acordă în ambulatoriu în cadrul subprogramelor se asigură prin farmaciile aparţinând unităţilor sanitare prin care aceste subprograme se derulează.

    2.4. Medicamentele şi/sau materialele sanitare specifice sunt cuprinse în propunerea tehnică anexată la contractele de furnizare. Livrarea acestora se efectuează la termenele şi în conformitate cu clauzele referitoare la obligaţiile părţilor asumate prin contractele de furnizare încheiate, pe baza necesarului lunar de medicamente şi/sau de materiale sanitare specifice, transmis Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de unităţile sanitare implicate în derularea subprogramelor. Necesarul lunar va fi avizat de medicul coordonator judeţean de program, care analizează solicitarea lunară din punct de vedere cantitativ şi valoric. Aceste solicitări lunare se stabilesc de fiecare unitate sanitară şi cuprind numai medicamentele şi/sau materialele sanitare specifice, care au fost achiziţionate prin licitaţie la nivel naţional. Solicitările lunare de medicamente şi/sau de materiale sanitare specifice sunt centralizate la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, analizate din punct de vedere cantitativ şi valoric şi avizate de comisiile de experţi desemnate prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

    2.5. Beneficiarul final al contractelor de furnizare încheiate între achizitor - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate - şi furnizori este unitatea sanitară prin care se derulează subprograme.

    2.6. În calitate de achizitor, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va plăti furnizorului valoarea convenită pentru îndeplinirea obligaţiilor prevăzute în contractele de furnizare de medicamente şi/sau de materiale sanitare.

    2.7. Contractele de furnizare au anexate următoarele documente:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic