Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


de organizare, finanţare, monitorizare şi control al programului/subprogramelor finanţate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, precum şi sistemul de raportare a indicatorilor specifici, în anul 2006


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    c) Neprezentarea documentelor prevăzute la lit. a) de către unităţile sanitare atrage prelungirea termenului de decontare până la termenul următor prezentării documentelor.

    d) Nerespectarea clauzelor contractuale, în sensul utilizării fondurilor pentru alte destinaţii, atrage rezilierea contractului respectiv.

    e) Situaţiile prevăzute la lit. d) vor fi aduse la cunoştinţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de către organele constatatoare, în termen de 48 de ore de la data constatării.

    5. Unităţile sanitare prin care se derulează subprograme pentru care achiziţia medicamentelor şi a materialelor sanitare specifice se realizează prin licitaţie la nivel naţional urmează procedura cuprinsă în Ordinul ministrului sănătăţii publice şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 671/253/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind încheierea şi derularea contractelor de achiziţii publice pentru medicamente şi/sau materiale sanitare specifice, necesare realizării programului, respectiv subprogramelor naţionale cu scop curativ finanţate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

    II. Responsabilităţile specifice în derularea subprogramelor

    6. Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate poate colabora cu consilii de experţi care pot cuprinde şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii Publice, numite prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

    7. Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate, prin direcţiile de specialitate, şi casele de asigurări de sănătate, prin structurile cu atribuţii echivalente, au următoarele responsabilităţi:

    a) răspund de asigurarea, urmărirea şi controlul utilizării fondurilor alocate pentru derularea subprogramelor;

    b) realizează evaluarea şi monitorizarea derulării subprogramelor prin indicatorii fizici şi de eficienta realizaţi;

    c) răspund de controlul derulării subprogramelor.

    8. Unităţile sanitare prin care se derulează subprograme au următoarele responsabilităţi:

    - răspund de utilizarea fondurilor primite potrivit destinaţiei aprobate;

    - dispun măsurile necesare în vederea asigurării realizării obiectivelor subprogramului;

    - răspund de organizarea, monitorizarea şi buna desfăşurare a activităţilor medicale din cadrul subprogramelor de sănătate;

    - răspund de raportarea corecta şi la timp a datelor către casele de asigurări de sănătate;

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic