Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind modul de utilizare şi repartizare a sumelor provenite din fondul de stimulare de către Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    CAP. I

    Constituirea fondului de stimulare

    ART. 1

    (1) Se aprobă constituirea şi utilizarea fondului de stimulare a personalului din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, respectiv din aparatul central, Direcţia de metale preţioase şi pietre preţioase şi unităţile din subordinea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, după cum urmează:

    a) un procent de 10% se constituie din sumele obţinute din valorificarea metalelor preţioase, aliajelor acestora şi pietrelor preţioase confiscate conform Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 190/2000 privind regimul metalelor preţioase, aliajelor acestora şi pietrelor preţioase în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi valorificate conform Ordonanţei Guvernului nr. 128/1998 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, republicată;

    b) un procent de 20% din sumele încasate de către Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor şi unităţile din subordinea sa pentru teste, analize de laborator, expertizări, avize, marcari şi consultanţa de specialitate acordată operatorilor economici şi pentru prestările de servicii efectuate la cererea acestora;

    c) un procent de 25% din cuantumul amenzilor aplicate în temeiul legilor, ordonanţelor sau hotărârilor Guvernului, din domeniul protecţiei consumatorilor.

    (2) Sumele rezultate în urma aplicării procentelor prevăzute la alin. (1) se încasează de către Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor prin unităţile din subordinea sa, numai dacă acestea au fost stabilite definitiv şi încasate de către organele autorizate, potrivit reglementărilor legale în vigoare, în conturile de venituri bugetare sau disponibilităţi, după caz.

    (3) Prin metale preţioase, aliajele acestora şi pietrele preţioase confiscate, în sensul alin. (1) lit. a), se înţelege obiectele şi mărfurile confiscate, devenite proprietate privată a statului, în condiţiile legii, inclusiv bunurile reţinute care nu au îndeplinit condiţiile de siguranţă sau de securitate ale produsului, destinate consumatorilor persoane fizice, precum şi cele abandonate în timpul controlului. În această categorie se includ şi sumele reprezentând contravaloarea bunurilor confiscate pentru săvârşirea unor contravenţii la regimul metalelor preţioase şi semipretioase, pietrelor preţioase şi semipretioase, precum şi obiectelor confecţionate din acestea.

    ART. 2

    Constituirea fondului de stimulare rezultat din aplicarea prevederilor art. 1 alin. (1) lit. a) se face lunar, pe baza cererii adresate de către Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor sau de unităţile din subordinea acesteia, după caz, organelor de valorificare din cadrul unităţilor descentralizate ale Ministerului Finanţelor Publice.

    ART. 3

    (1) Sumele corespunzătoare procentului de 20% din tarifele încasate de către Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor, prin Direcţia de metale preţioase şi pietre preţioase, pentru activităţile prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. b) se virează din contul 50.03 "Disponibil din venituri proprii ale ministerelor şi instituţiilor de subordonare centrala", în care sumele respective au fost colectate, în contul 50.01 "Disponibil din fonduri cu destinaţie specială ale ministerelor şi instituţiilor subordonate". Aceasta operaţiune se efectuează ulterior încasării sumelor respective şi reţinerii cotei de TVA din contul de venituri ale Direcţiei de metale preţioase şi pietre preţioase din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

    (2) Pentru activităţile prevăzute de art. 1 alin. (1) lit. b), prestate de Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor "LAREX", respectiv de către Laboratorul pentru analiza calităţii vinurilor şi băuturilor alcoolice, cota aferentă şi modalitatea de constituire, utilizare, inclusiv de virare a sumelor corespunzătoare fondului de stimulare, după caz, se vor stabili prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

    ART. 4
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic