Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind certificarea animalelor şi a produselor de origine animală


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1


    Prezenta norma sanitară veterinara stabileşte reguli ce urmează să fie aplicate la emiterea certificatelor solicitate de legislaţia veterinara în concordanta cu cerinţele Uniunii Europene.

    ART. 2


    (1) În scopurile prezentei norme sanitare veterinare:

    a) legislaţie veterinara înseamnă lista de acte legislative din anexa A la Directiva Consiliului 89/662/CEE şi anexele A şi B la Directiva Consiliului 90/425/CEE ;

    b) inspector care certifica înseamnă medicul veterinar oficial sau, în cazurile prevăzute de legislaţia veterinara, orice altă persoană autorizata de autoritatea competentă pentru semnarea certificatelor solicitate de legislaţia menţionată.

    (2) Suplimentar definitiilor prevăzute la alin. (1), cele menţionate la art. 2 din directivele 89/662/CEE şi 90/425/CEE se aplică mutatis mutandis.

    ART. 3


    (1) Inspectorii care certifica trebuie să cunoască bine legislaţia sanitară veterinara privind animalele şi produsele de origine animala pe care urmează să le certifice şi, în general, să fie informati despre regulile care trebuie respectate pentru întocmirea şi emiterea certificatelor şi, dacă este necesar, asupra naturii şi extinderii cerinţelor cuprinse în certificat privind testele sau examinarile care trebuie efectuate înainte de certificare.

    (2) Inspectorii care certifica nu trebuie să certifice date despre care nu au cunoştinţe personale sau care nu pot fi certificate de către aceştia.

    (3) Inspectorii care certifica nu trebuie să semneze certificate necompletate, incomplete sau certificate referitoare la animalele ori la produsele pe care nu le-au inspectat sau care au trecut de controlul lor; dacă un certificat este semnat pe baza unui alt certificat sau atestat, inspectorul care certifica trebuie să fie în posesia documentului respectiv înainte de a semna.

    (4) Nicio prevedere a prezentului articol nu trebuie să împiedice medicul veterinar oficial sa certifice date care:

    a) au fost certificate în baza alin. (1) şi (3) de către o altă persoană autorizata în acest sens de autoritatea competentă şi care acţionează sub controlul unui medic veterinar oficial, cu condiţia sa verifice exactitatea datelor; sau

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic