Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


de punere în aplicare a prevederilor Convenţiei internaţionale din 2001 privind controlul sistemelor antivegetative dăunătoare utilizate la nave (Convenţia AFS)*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 13.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (13.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    b) navelor care nu arborează pavilionul român, dar care sunt operate de companii de navigaţie româneşti, indiferent de tipul contractului pe baza căruia este operată nava respectivă;

    c) navelor care intră în porturile, şantierele navale sau terminalele din larg din România şi care nu se încadrează în categoriile prevăzute la lit. a) şi b), cu precizarea că până la intrarea în vigoare pe plan internaţional a Convenţiei AFS, această categorie este exceptată.

    (2) Sunt exceptate de la aplicarea prevederilor Convenţiei AFS navele de război, navele militare auxiliare şi orice fel de nave care sunt utilizate numai pentru servicii guvernamentale necomerciale. Se recomandă ca la aceste categorii de nave să se utilizeze sisteme antivegetative compatibile cu prevederile Convenţiei AFS, în măsura în care nu se prejudiciază operaţiunile sau posibilităţile de funcţionare ale acestora.

    (3) După intrarea în vigoare pe plan internaţional a Convenţiei AFS navele care arborează pavilionul unor state care nu sunt parte la această convenţie nu vor putea beneficia de un tratament mai favorabil decât cele care arborează pavilionul statelor parte la Convenţia AFS, în timp ce se află într-un port, şantier naval sau terminal din larg din România.

    CAP. II

    Măsuri de control al sistemelor antivegetative

    ART. 5

    (1) De la data intrării în vigoare a prezentelor Norme metodologice se interzice aplicarea sau reaplicarea de sisteme antivegetative, care conţin ca biocide compuşi organostanici, pe corpul navelor prevăzute la art. 4. alin. (1) lit. a) şi b), pe părţile sau pe suprafeţele exterioare ale acestora.

    (2) Începând cu data de 1 ianuarie 2008 toate navele prevăzute la art. 4. alin. (1) literele a) şi b) fie nu trebuie să aibă aplicate pe corp, pe părtile sau suprafeţele exterioare sisteme antivegetative care conţin ca biocide compuşi organostanici, fie trebuie să aibă aplicat pe corp, pe părţile sau suprafeţele exterioare un strat de protecţie care să formeze o barieră faţă de compuşii organostanici conţinuţi de sistemele antivegetative anterior aplicate şi care se află sub acesta, pentru evitarea dizolvării acestora în apă.

    (3) Prevederile alin. (2) nu se aplică platformelor fixe şi plutitoare, unităţilor plutitoare de stocare (FSU) şi unităţilor plutitoare de stocare şi descărcare a producţiei (FPSO), care au fost construite şi nu au fost andocate înainte de data intrării în vigoare a prezentelor Norme metodologice sau după această dată.

    (4) După intrarea în vigoare pe plan internaţional a Convenţiei AFS, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2008, se interzice accesul în porturile, şantierele navale sau în terminalele din larg din România al navelor prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. c). În situaţia în care acestea:

    a) au aplicate pe corp, pe părţile sau suprafeţele exterioare ale acestora sisteme antivegetative care conţin ca biocide compuşi organostanici; sau

    b) nu au aplicat pe corp, pe părţile sau suprafeţele exterioare ale acestora un strat de protecţie care să formeze o barieră în calea dizolvării în apă a acestor compuşi conţinuţi de sistemele antivegetative aplicate anterior acestei date.

    (5) În cazul în care, ulterior datei de intrare în vigoare a Convenţiei AFS, Anexa 1 a acesteia este amendată în sensul adăugării unui alt sistem antivegetativ interzis a fi utilizat, navele, prevăzute la art. 4 alin. (1) care au, la data intrării în vigoare a amendamentului, aplicat acel sistem antivegetativ, pot să îşi păstreze acest sistem până la data prevăzută pentru înlocuirea lui, dar în nici un caz această perioadă nu trebuie să depăşească (50 de luni de la aplicarea sistemului antivegetativ, în afară de cazul în care Comitetul nu a decis că au existat circumstanţe excepţionale care au justificat aplicarea mai devreme a măsurii de interzicere şi de control.

    ART. 6
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic