Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


de punere în aplicare a prevederilor Convenţiei internaţionale din 2001 privind controlul sistemelor antivegetative dăunătoare utilizate la nave (Convenţia AFS)*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    *) Aprobata prin Hotărârea Guvernului nr. 196 din 9 februarie 2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 249 bis din 20 martie 2006.

    CAP. I

    Scop. Definiţii Obligaţii generale. Domeniu de aplicare

    ART. 1

    Prezentele Norme metodologice sunt elaborate în scopul punerii în aplicare în mod uniform de către toţi factorii interesaţi, a prevederilor Convenţiei internationale din 2001 privind controlul sistemelor antivegetative dăunătoare utilizate la nave, adoptată la Conferinţa Organizaţiei Maritime Internaţionale la Londra la 5 octombrie 2001, denumită în continuare Convenţia AFS.

    ART. 2

    (1) Termenii utilizaţi în prezentele Norme metodologice au înţelesul celor prevăzuţi la art. 2. al Convenţiei AFS.

    (2) În plus, în sensul prezentelor Norme metodologice următorii termeni se definesc, după cum urmează:

    a) ANR înseamnă Autoritatea Navală Română, organ de specialitate al Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, care realizează în România atribuţiile prevăzute de Convenţia AFS pentru «Administraţie»;

    b) companie de navigaţie românească înseamnă proprietarul navei sau orice altă organizaţie sau persoană, precum managerul sau agentul de închiriere în regim de "bare - boat", care şi-a asumat răspunderea pentru operarea navei de la proprietar şi a acceptat să se achite de toate sarcinile şi responsabilităţile impuse prin Codul Internaţional de Management al Siguranţei acceptat prin Legea nr. 85/1997 privind acceptarea de către România a Codului internaţional de management pentru exploatarea în siguranţă a navelor şi pentru prevenirea poluării (Codul internaţional de management al siguranţei - Codul I.S.M.), adoptat de către Organizaţia Maritimă Internaţională prin Rezoluţia A 741 (18) din 4 noiembrie 1993, cu modificările ulterioare, care este agent economic înregistrat în România, autorizat corespunzător şi care are în exploatare nave din categoria celor prevăzute în Convenţia AFS.

    ART. 3

    Toate navele care au primit dreptul de a arbora pavilionul român şi cărora li se aplică prevederile Convenţiei AFS trebuie să se conformeze acestor prevederi.

    ART. 4

    (1) Prevederile prezentelor norme metodologice se aplică:

    a) navelor care au primit dreptul de arborare a pavilionului român, fie că sunt proprietate a companiilor de navigaţie româneşti, fie că sunt operate de acestea în baza unui contract de navlosire de tip "bare-boat";
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic