Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 189/2002 privind operaţiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziţii pentru nevoi de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Ordonanţa de urgenţă:

    1. Art. 4 lit. a)

    a) operaţiuni compensatorii - un set de compensaţii economice utilizate în practica comercială internaţională sub denumirea de offset, ca o condiţie pentru achiziţionarea de produse, lucrări sau servicii de pe piaţa externă, în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale;

    Norme metodologice:

    Derularea operaţiunilor compensatorii se face numai în urma acceptării şi aprobării prealabile a acestora, de către Agenţia de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială, denumită în continuare Agenţia. De la operaţiunile compensatorii acceptate şi aprobate în prealabil fac excepţie tranzacţiile derulate sau în derulare până la momentul intrării în vigoare a Legii nr. 19/2006 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2005 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 189/2002 privind operaţiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziţii pentru nevoi de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, care sunt supuse prevederilor pct. 9.3. din prezentele norme metodologice.

    Ordonanţa de urgenţă:

    2. Art. 5

    (1) Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică pentru îndeplinirea obligaţiilor de compensare rezultate din contractul de achiziţie din import de către autoritatea contractantă de produse, servicii sau lucrări necesare domeniului apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, a căror valoare depăşeşte, individual sau cumulat, 3 milioane de euro.

    (2) Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică şi în cazul în care un operator economic din România, pentru realizarea obiectului unui contract încheiat cu o autoritate contractantă, încheie contracte de import de produse, servicii sau lucrări necesare domeniului apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale a căror valoare depăşeşte, individual sau cumulat, 3 milioane euro.

    Norme metodologice:

    2.1. Autoritatea contractantă va include în anunţul de intenţie sau în invitaţia de participare cu ofertă obligativitatea clauzelor referitoare la operaţiunile de compensare şi a respectării prevederilor legale în vigoare referitoare la acestea şi va notifica Agenţia despre intenţia efectuării unei astfel de achiziţii.

    2.2. Operatorul economic român va depune în oferta pe care o face o declaraţie pe propria răspundere, precum şi orice alte documente pe care Agenţia le solicită, privind valoarea produselor, serviciilor şi lucrărilor pe care le importă pentru realizarea obiectului contractului de achiziţie. În cazul în care valoarea acestora depăşeşte, individual sau cumulat, 3 milioane euro, operatorul economic român este responsabil pentru îndeplinirea obligaţiei de compensare pentru cel puţin 80% din respectiva valoare.

    La încheierea contractului de achiziţie cu autoritatea contractantă, operatorul economic român va depune, anexat la contractul încheiat, o declaraţie pe propria răspundere, precum şi orice alte documente pe care Agenţia le solicită, privind valoarea produselor, serviciilor şi lucrărilor pe care le importă pentru realizarea obiectului contractului de achiziţie. Contractul de achiziţie încheiat cu autoritatea contractantă va conţine şi clauze referitoare la asumarea executării obligaţiei de compensare şi a modului de executare a acesteia.

    Agenţia poate lua în considerare ca operaţiune compensatorie activitatea derulată de operatorul economic român în vederea realizării obiectului contractului de achiziţie, aşa cum e prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 189/2002 privind operaţiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziţii pentru nevoi de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 354/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic