Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind transferul de portofoliu între asigurători


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 09.03.2012 și 31.12.2015 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 09.03.2012 și 31.12.2015 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1


    (1) Prezentele norme reglementează operaţiunile de transfer de portofoliu efectuate de:

    a) asiguratorul persoana juridică română, autorizat sa practice activitate de asigurare în condiţiile prevederilor art. 12 din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare;

    b) sucursale aparţinând unor societăţi-mama guvernate de legi dintr-un stat terţ, autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, potrivit procedurii prevăzute la art. 12 din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) Asiguratorii prevăzuţi la alin. (1) pot realiza un transfer de portofoliu de asigurări, condiţiile generale ale contractelor de asigurare mentinandu-se neschimbate, prin care o parte sau întregul portofoliu de contracte de asigurare este transferat către unul sau mai mulţi asiguratori persoane juridice române şi/sau sucursale aparţinând unor societăţi-mama guvernate de legi dintr-un stat terţ şi autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, numai cu aprobarea prealabilă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Decizia de aprobare a transferului de portofoliu se va publică de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    (3) Termenii de mai jos au următoarele semnificatii:

    a) asiguratorul care cedează portofoliul se numeşte asigurator cedent;

    b) asiguratorul care accepta portofoliul se numeşte asigurator cesionar.

    ART. 2


    (1) Transferul parţial de portofoliu poate să includă o întreaga clasa de asigurări sau cel puţin un risc asigurat inclus într-o clasa.

    (2) Transferul de portofoliu include transferarea drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din contractele de asigurare subscrise de asiguratorul cedent, respectiv rezervele tehnice aferente portofoliului cedat, concomitent cu transferarea activelor admise sa acopere aceste rezerve, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

    (3) Acordul transferului de portofoliu va cuprinde în mod obligatoriu clauze clare şi complete referitoare la încetarea răspunderii asiguratorului cedent şi începerea răspunderii asiguratorului cesionar.

    (4) Transferul de portofoliu este considerat încheiat la data semnării procesului-verbal de predare-primire a portofoliului transferat, dar nu mai târziu de data stabilită prin acordul de transfer de portofoliu. Procesul-verbal de predare-primire a portofoliului transferat va fi transmis Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor în termen de cel mult 5 zile de la data semnării acestuia de către părţile implicate în transfer şi va cuprinde obligatoriu cel puţin următoarele:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic