Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 16/2002 privind contractele de parteneriat public-privat


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 30.03.2006 și 29.06.2006 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 30.03.2006 și 29.06.2006 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 16/2002 privind contractele de parteneriat public-privat, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 470/2002, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Ordonanţă, reglementează cadrul organizatoric şi metodologia unitară pentru organizarea şi desfăşurarea procedurii de pregătire, desfăşurare a selecţiei investitorului, negociere a condiţiilor tehnico-economice şi încheierea contractelor de parteneriat public-privat pentru concesiunea de lucrări, cu respectarea principiilor prevăzute la art. 2^1 din Ordonanţă.

    ART. 2

    În conformitate cu prevederile Ordonanţei şi în sensul prezentei hotărâri, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

    1. contractul de parteneriat public-privat pentru concesiunea de lucrări, denumit în continuare contractul - contract având ca obiect execuţia sau, după caz, atât proiectarea, cât şi execuţia uneia sau mai multor lucrări de construcţii, aşa cum sunt acestea cuprinse în clasificările statistice oficiale, ori execuţia prin orice mijloace a oricărei combinaţii a acestor lucrări de construcţii, care corespunde cerinţelor autorităţii contractante şi care conduce la un rezultat menit să îndeplinească, prin el însuşi, o funcţie tehnico-economică. În contrapartida lucrărilor executate contractantul, în calitate de concesionar, primeşte dreptul de a exploata rezultatul lucrărilor, în totalitate sau în parte, drept la care se poate adăuga, după caz, plata unei sume. În toate cazurile riscurile exploatării sunt transferate concesionarului;

    2. anunţ de intenţie - documentul formal publicat de autoritatea publică în vederea începerii unei proceduri de realizare a unui proiect de parteneriat public-privat pentru concesiunea de lucrări, în conformitate cu prevederile ordonanţei;

    3. contract de o complexitate deosebită - este considerat a fi atunci când autoritatea publică nu poate realiza ea însăşi oricare sau amândouă condiţiile:

    a) definirea condiţiilor tehnico-economice în măsură să satisfacă cerinţele sau obiectivele sale;

    b) schiţarea cadrului financiar şi/sau clauzelor juridice de realizare a proiectului, în condiţiile Ordonanţei;

    4. documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea scrisorii de intenţie şi a documentului ataşat - documentaţia întocmită de autoritatea publică sau, după caz, de entităţi terţe, pe baza unui contract de servicii, încheiat conform reglementărilor în vigoare, care furnizează informaţiile esenţiale pentru desfăşurarea procedurii şi defineşte modul de întocmire şi de prezentare a scrisorii de intenţie şi a documentului ataşat scrisorii de intenţie de către candidaţii care doresc să realizeze proiectul de parteneriat public-privat.

    ART. 3

    (1) În sensul Ordonanţei, parteneriatul public-privat se poate realiza prin diverse tipuri de contracte, în funcţie de nivelul de implicare a investitorului.

    (2) Tipurile principale de proiecte de parteneriat public-privat pentru concesiunea de lucrări sunt:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic