Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


de organizare, finanţare şi monitorizare a programelor, subprogramelor şi intervenţiilor de sănătate finanţate din bugetul de stat, raportarea şi controlul indicatorilor specifici în anul 2006*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    *) Aprobate de Ordinul nr. 86 din 6 februarie 2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 174 din 23 februarie 2006.

    I. Organizarea, finantarea şi monitorizarea programelor, subprogramelor şi interventiilor de sănătate

    1. Ministerul Sănătăţii proiecteaza, implementeaza, coordonează şi finanţează programe, respectiv subprograme de sănătate, în scopul realizării obiectivelor politicii de sănătate publică.

    2. În anul 2006, cheltuielile prevăzute în bugetul Ministerului Sănătăţii sunt structurate pe patru programe şi anume: Programul comunitar de sănătate publică, Programul de prevenire şi control al bolilor netransmisibile, Programul de sănătate a femeii şi copilului şi Programul de administratie sanitara şi politici de sănătate;

    3. Institutele medicale, institutele de sănătate publică şi alte unităţi sanitare desemnate de Ministerul Sănătăţii deruleaza programe, subprograme sau interventii de sănătate.

    4. Programele de sănătate, respectiv Programul comunitar de sănătate publică, Programul de prevenire şi control al bolilor netransmisibile, Programul de sănătate al femeii şi copilului şi Programul de administratie sanitara şi politici de sănătate se finanţează de la titlurile 20 "Bunuri şi servicii" şi 51 "Transferuri între unităţi ale administraţiei publice".

    5. Din sumele aprobate pentru Programul de administratie sanitara şi politici de sănătate se efectueaza:

    a) cheltuieli de personal, bunuri şi servicii, transferuri, cheltuieli de capital pentru unitatile sanitare şi Ministerul Sănătăţii;

    b) rambursari de credite, plati de dobanzi şi comisioane la credite externe gestionate de Ministerului Sănătăţii;

    c) cheltuieli bugetare aferente proiectelor cu finanţare rambursabila gestionate de Unitatea de Management a Proiectului Băncii Mondiale şi Fondului Global.

    6. Finantarea subprogramelor de sănătate de la titlul 20 "Bunuri şi servicii" se face, lunar, pe total titlu, pe baza cererilor fundamentate ale ordonatorilor de credite, în raport cu gradul de utilizare a fondurilor puse la dispoziţie anterior şi în limita bugetului aprobat, avandu-se în vedere urmatoarele precizări:

    a) Cheltuielile pentru bunuri şi servicii (întreţinere şi gospodarire) ale direcţiilor de sănătate publică sunt incluse distinct în Programul comunitar de sănătate publică;

    b) Cheltuielile pentru bunuri şi servicii (întreţinere şi gospodarire) aferente activităţilor din cadrul Programului comunitar de sănătate publică precum şi ale inspecţiilor sanitare de stat sunt cuprinse la subprogramele Supravegherea şi controlul bolilor transmisibile şi Evaluarea stării de sănătate şi a factorilor de risc; cele aferente Programului de sănătate a femeii şi copilului sunt incluse la interventia Profilaxia distrofici la sugar şi copil.

    7. În sumele prevăzute pentru subprogramele de sănătate care se executa prin unităţi finantate integral de la bugetul de stat, titlul 20 "Bunuri şi servicii", se cuprind cheltuieli pentru bunuri şi servicii (cheltuieli de întreţinere şi gospodarire), reparatii curente, hrana, medicamente şi materiale sanitare inclusiv reactivi şi dezinfectanti, bunuri de natura obiectelor de inventar, deplasari în tara (cazare şi transport), materiale de laborator, cărţi şi publicatii, pregatire profesionala, alte cheltuieli.

    8. a) Din sumele aprobate subprogramelor de sănătate ce se realizează prin unitatile sanitare finantate integral din venituri proprii, se asigura cheltuielile de personal pentru personalul angajat cu contract individual pe durata determinata cu norma întreaga sau cu fractiune de norma, în condiţiile legii, ocuparea posturilor facandu-se cu aprobarea directiei de sănătate publică sau a Ministerului Sănătăţii, după caz; cheltuielile pentru bunuri şi servicii şi cheltuielile de capital strict legate de desfăşurarea programului şi numai cu aprobarea ordonatorului principal de credite, ca anexa la bugetul de venituri şi cheltuieli al unităţii respective.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic