Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind exercitarea auditului public intern în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi al caselor de asigurări de sănătate*


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 23.02.2006 și 09.04.2009 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata ,valabilă între 23.02.2006 și 09.04.2009 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    *) Aprobata de Ordinul nr. 38 din 1 februarie 2006, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 176 din 23 februarie 2006.

    A. DISPOZITII GENERALE

    a) În conformitate cu prevederile art. 77, lit. b din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi functionarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, preşedintele CNAS "organizeaza şi coordonează activitatea de audit potrivit atribuţiilor specifice ale Casei Naţionale de Asigurari de Sănătate şi ale caselor de asigurări".

    b) Prezentele Norme Metodologice, elaborate în temeiul prevederilor art. 4 din Ordinul Ministrului Finanţelor Publice nr. 38/2003 pentru aprobarea "Normelor metodologice generale privind exercitarea activităţii de audit public intern" şi a prevederilor "Legii nr. 672/2002 privind auditul public intern" reglementeaza exercitarea auditului intern în CNAS şi în casele de asigurări de sănătate.

    1. Definitia auditului public intern

    Auditul public intern reprezinta o activitate functional independenta şi obiectiva, care da asigurări şi consiliere conducerii pentru buna administrare a veniturilor şi cheltuielilor publice, perfectionand activităţile entitatii publice. Ajuta entitatea publică să-şi indeplineasca obiectivele printr-o abordare sistematica şi metodica, care evalueaza şi imbunatateste eficienta şi eficacitatea sistemului de conducere bazat pe gestiunea riscului, a controlului şi a proceselor de administrare.

    2. Tipuri de audit

    Legea privind auditul public intern defineste urmatoarele tipuri de audit:

    a) Auditul de sistem - reprezinta o evaluare de profunzime a sistemelor de conducere şi control intern, cu scopul de a stabili dacă acestea funcţionează economic, eficace şi eficient, pentru identificarea deficientelor şi formularea de recomandari pentru corectarea acestora;

    b) Auditul performantei - examineaza dacă criteriile stabilite pentru implementarea obiectivelor şi sarcinilor entitatii publice sunt corecte pentru evaluarea rezultatelor şi apreciaza dacă rezultatele sunt conforme cu obiectivele;

    c) Auditul de regularitate - reprezinta examinarea acţiunilor asupra efectelor financiare pe seama fondurilor publice sau a patrimoniului public, sub aspectul respectarii ansamblului principiilor, regulilor procedurale şi metodologice, conform normelor legale.

    B. STRUCTURILE DE AUDIT PUBLIC INTERN IN ROMÂNIA ŞI IN CADRUL SISTEMULUI DE ASIGURARI SOCIALE DE SĂNĂTATE

    3. Organizarea auditului public intern

    În conformitate cu art. 4 din Legea privind auditul public intern, auditul public intern este organizat astfel:

    a) UCAAPI - structura distincta în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, constituita din compartimente de specialitate, în directa subordonare a ministrului finanţelor publice, având atribuţii de coordonare, evaluare, sinteza în domeniul activităţii de audit public intern la nivel naţional, care efectueaza şi misiuni de audit public intern de interes naţional cu implicatii multisectoriale. UCAAPI este condusa de un director general, numit de ministrul finanţelor publice, cu avizul CAPI;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic