Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2005


de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (1) Organizaţiile prestează servicii de îmbunătăţiri funciare oricărui deţinător de terenuri situate în cadrul teritoriului organizaţiei.

    (2) Pentru serviciile prestate de organizaţie, persoanele care nu au calitatea de membru al acesteia vor achita tarife care să acopere integral costul exploatării, întreţinerii şi reparaţiilor infrastructurii de îmbunătăţiri funciare aflate în patrimoniul organizaţiei, inclusiv cheltuielile generale de administrare, cele cu asigurarea pazei infrastructurii de îmbunătăţiri funciare şi amortismentele. Membrii organizaţiei pot beneficia de tarife diminuate, în care cheltuielile generale de administrare sau alte asemenea cheltuieli ce se acoperă prin plata cotizaţiei pot fi eliminate sau pot fi parţial cuprinse.

    ART. 6

    (1) Pentru tarifele şi cotizaţiile restante datorate organizaţiei, aceasta poate percepe penalităţi şi majorări sau poate institui garanţii în conformitate cu hotărârea adunării generale. Garanţiile se pot institui prin încheierea unor convenţii-angajament între organizaţie şi membrii săi, potrivit cărora membrii organizaţiei depun lunar în unul sau mai multe conturi de depozit ale organizaţiei, pe termen de cel puţin 6 luni, o sumă de bani până la concurenţa unei sume-plafon stabilite prin hotărâre a adunării generale în funcţie de media anuală a contravalorii serviciilor de îmbunătăţiri funciare prestate de organizaţie. Accesul organizaţiei la sumele din aceste conturi se poate face numai în baza hotărârii adunării generale.

    (2) Statutul unei organizaţii poate prevedea că tarifele şi cotizaţiile restante, datorate organizaţiei de membri şi persoanele care nu sunt membre ale acesteia, se pot recupera pe baza angajamentelor de plată semnate de aceştia, care constituie titluri executorii.

    (3) Excedentul, calculat ca diferenţă între veniturile anuale şi cheltuielile efectuate pentru realizarea acelor venituri, rămâne la dispoziţia organizaţiei şi se distribuie, în condiţiile legii, pentru constituirea fondurilor de rezervă sau este folosit pentru finanţarea activităţii din anii următori.

    (4) Organizaţiile pot constitui rezerve conform aprobării adunării generale a organizaţiei. Pentru reconstrucţia în caz de accidente neprevăzute, organizaţiile pot constitui o rezervă de până la 20% din valoarea activului patrimonial aflat în proprietatea organizaţiei, prin alocarea a 5% din excedent în fiecare an. Fondurile utilizate din această rezervă se vor completa până la reîntregirea acesteia.

    ART. 7

    (1) Calitatea de membru al unei organizaţii se dobândeşte prin voinţa liber exprimată a persoanei care îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege şi se evidenţiază prin înscrierea în registrul membrilor a datelor de identificare ale persoanei şi a suprafeţei de teren deţinute, în baza adeziunii completate şi semnate.

    (2) Calitatea de membru al unei organizaţii a utilizatorilor de apă pentru irigaţii se dobândeşte la sfârşitul sezonului de irigaţii, cu excepţia cazului preluării calităţii de membru prin succesiune, în situaţia în care statutul nu prevede altfel.

    ART. 8

    Membrii unei organizaţii au următoarele drepturi:

    a) să beneficieze de serviciile prestate de organizaţie;

    b) în cazul unei organizaţii de utilizatori de apă pentru irigaţii, să beneficieze de o cotă echitabilă din apa aflată la dispoziţia organizaţiei, potrivit prevederilor statutului;

    c) să propună candidaţi, să candideze la alegeri şi să îi aleagă dintre membrii organizaţiei pe membrii organelor de conducere şi ai comisiilor, să ia parte la dezbateri şi să voteze în şedinţele adunărilor generale ale organizaţiei;

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic