Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2005


privind calculul şi plata tarifelor pentru serviciile de îmbunătăţiri funciare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 25.01.2006 și 31.07.2011 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 25.01.2006 și 31.07.2011 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    În conformitate cu prevederile art. 59 din Legea îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, cu modificările şi completările ulterioare, prezentele norme metodologice reglementează modul de stabilire a structurii tarifelor pentru livrarea apei pentru irigaţii şi a tarifului anual, modalitatea de ajustare periodică a acestora, termenul de aducere la cunoştinţă beneficiarilor a cuantumului acestor tarife, termenul de încheiere a contractelor multianuale şi termenul de achitare de către beneficiari a tarifului anual.

    ART. 2

    (1) Tarifele pentru serviciile de îmbunătăţiri funciare se stabilesc astfel încât să asigure exploatarea echitabilă a amenajărilor de îmbunătăţiri funciare, a sistemelor de irigaţii sau de desecare şi drenaj şi a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor ori de combatere a eroziunii solului în vederea protejării intereselor tuturor beneficiarilor, să prevină folosirea ineficientă a apei, excesul de umiditate, eroziunea şi poluarea solului şi să promoveze protecţia mediului în conformitate cu standardele de mediu.

    (2) Principiile care stau la baza modului de stabilire a structurii şi a calculului tarifelor pentru irigaţii sunt următoarele:

    a) reflectarea cheltuielilor efective realizate de Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, denumită în continuare Administraţia, sau de alţi furnizori de apă pentru irigaţii pentru exploatarea, întreţinerea şi reparaţiile infrastructurii de irigaţii;

    b) calcularea tarifelor pentru serviciile de irigaţii pe baza datelor şi a parametrilor de funcţionare specifici fiecărei amenajări de irigaţii sau părţi de amenajare autonomă funcţional şi fiecărei trepte de pompare din cadrul acestora, precum şi fiecărui canal de distribuţie prin care se livrează apă pentru irigaţii la punctele de livrare a apei pentru irigaţii;

    c) luarea în considerare la calculul tarifelor pentru serviciile de irigaţii numai a cheltuielilor estimate pentru exploatarea, întreţinerea şi reparaţiile elementelor de infrastructură care deservesc punctele de livrare a apei pentru irigaţii prevăzute în contractele de prestări de servicii în vigoare şi numai în măsura în care aceste cheltuieli sunt efectuate pentru asigurarea unei funcţionări sigure a infrastructurii şi au fost însuşite de reprezentanţii beneficiarilor constituiţi în consilii de unitate de administrare;

    d) distribuirea cheltuielilor, indiferent de natura lor, necesar a fi efectuate pentru exploatarea, întreţinerea şi reparaţiile infrastructurii comune care deserveşte mai multe puncte de livrare a apei pentru irigaţii, pe aceste puncte de livrare, proporţional cu suprafaţa contractată pentru cheltuielile de întreţinere şi reparaţii şi cu volumul de apă livrat pentru cheltuielile de exploatare;

    e) includerea cheltuielilor de întreţinere şi reparaţii şi a celor de exploatare necesar a fi efectuate exclusiv pentru exploatarea, întreţinerea şi reparaţiile unui punct de livrare a apei pentru irigaţii, numai în tarifele aferente acelui punct de livrare.

    ART. 3

    Termenii folosiţi au înţelesul atribuit în sensul Legii nr. 138/2004, cu modificările şi completările ulterioare, sau cel prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic