Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2005


privind înscrierea la studii universitare de doctorat a cetăţenilor străini începând cu anul universitar 2005-2006


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 08.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (08.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Sunt exceptaţi de la susţinerea examenului de competenţă lingvistică pentru o limbă de circulaţie internaţională cetăţenii străini care provin din ţări unde limba oficială a statului este una de circulaţie internaţională.

    ART. 10

    Durata ciclului de studii universitare de doctorat este de 3 ani. În situaţii speciale durata poate fi prelungită cu 1-2 ani, la propunerea conducerii I.O.S.U.D., de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării - Direcţia relaţii internaţionale. Cererile de prelungire se depun cu cel puţin 6 luni înainte de expirarea duratei ciclului de studii universitare de doctorat.

    ART. 11

    Studiile universitare de doctorat se pot întrerupe din motive temeinice, cu aprobarea conducerii I.O.S.U.D. şi a Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Perioadele de întrerupere cumulate nu pot depăşi 2 ani.

    ART. 12

    Pe perioadele de întrerupere cetăţenii străini, bursieri ai statului român, nu beneficiază de bursă până la reluarea studiilor universitare de doctorat.

    ART. 13

    În cazul în care un doctorand şcolarizat fără bursă, fără taxă sau ca bursier al statului român nu se încadrează în durata ciclului de studii universitare de doctorat de 3 ani, partea trimiţătoare îi poate acorda o nouă bursă sau un loc de studii fără bursă, fără taxă, cu o durată de cel mult 2 ani. În cazul în care doctorandul nu va fi nominalizat de către partea trimiţătoare, acesta îşi va continua studiile pe cont propriu valutar.

    ART. 14

    În cazul bursierilor înscrişi la doctorat, forma fără frecvenţă, bursele nu se atribuie pe perioadele în care aceştia nu se află în România. Perioadele de acordare efectivă a bursei, însumate, nu pot depăşi 3 ani.

    ART. 15

    Cetăţenii străini înscrişi la doctorat ca bursieri ai statului român beneficiază de drepturile băneşti de la data întocmirii la Ministerul Educaţiei şi Cercetării - Direcţia relaţii internaţionale a ordinului de înmatriculare la I.O.S.U.D.

    ART. 16

    Cetăţenii străini care urmează în paralel mai multe forme de învăţământ (de exemplu, rezidenţiat şi doctorat) pot beneficia de bursă numai la una dintre formele de învăţământ, conform opţiunii proprii.
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic