Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2005


privind înscrierea la studii universitare de doctorat a cetăţenilor străini începând cu anul universitar 2005-2006


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 08.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (08.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    d) certificatul de naştere, în copie legalizată;

    e) paşaportul, în copie legalizată.

    (3) Dispoziţia definitivă de înmatriculare a cetăţenilor străini se emite de conducerea universităţii numai după promovarea concursului de admitere la doctorat şi după primirea aprobării scrise din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării - Direcţia relaţii internaţionale.

    ART. 6

    (1) Taxele de şcolarizare pentru cetăţenii străini înscrişi la doctorat sunt cele stipulate în Ordonanţa Guvernului nr. 13/1993 privind modificarea cuantumului taxelor de şcolarizare, în valută, a cetăţenilor din alte ţări care studiază pe cont propriu în România, aprobată prin Legea nr. 102/1994, pentru respectivul domeniu de studiu şi se achită anticipat după cum urmează:

    - în cuantum echivalent cu 10 luni de studiu pentru forma cu frecvenţă; şi

    - în cuantum echivalent cu 3 luni de studiu pentru forma fără frecvenţă.

    (2) Pentru participarea la concursul de admitere la studii universitare de doctorat se achită echivalentul taxei pentru o lună de studiu, prevăzută în Ordonanţa Guvernului nr. 13/1993, aprobată prin Legea nr. 102/1994, pentru respectivul domeniu de studiu.

    (3) Pentru fiecare perioadă în care doctoranzii la forma fără frecvenţă se află în România, aceştia achită taxele de şcolarizare pentru o lună, cu condiţia ca această perioadă să nu depăşească 30 de zile calendaristice. În cazul în care se depăşeşte perioada de 30 de zile calendaristice, doctorandul va achita taxa pentru încă o lună.

    (4) Pentru perioadele compacte în care doctoranzii înscrişi la forma fără frecvenţă se află în România, aceştia vor achita integral taxele prevăzute pentru forma cu frecvenţă.

    ART. 7

    Cetăţenii străini beneficiază de calitatea de doctorand - şi, implicit, de drepturile decurgând din această calitate (viză de şedere în România) - numai pentru perioadele pentru care au achitat taxele aferente.

    ART. 8

    Cursurile pregătitoare de limba română sunt organizate în universităţile specializate în predarea limbii române pentru străini (centre de an pregătitor). Taxele de şcolarizare pentru cursurile pregătitoare de limba română sunt aceleaşi cu cele prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 13/1993, aprobată prin Legea nr. 102/1994, pentru respectivul domeniu de studiu.

    ART. 9
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic