Inapoi la Cautare

NORMĂ din /1995


cu privire la modul de aplicare a taxei pe valoarea adăugată aferenta unor importuri de maşini şi utilaje tehnologice destinate investiţiilor productive, precum şi materiilor prime şi materialelor destinate producţiei


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 19.05.1995 și 10.09.1997 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 19.05.1995 și 10.09.1997 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Potrivit art. 25 lit. D. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 3/1992 privind taxa pe valoarea adăugată, republicată, taxa pe valoarea adăugată aferenta bunurilor din import se plateste la organul vamal, conform regimului în vigoare privind plata taxelor vamale.

    2. Ministerul Finanţelor poate aproba, pe bază de cerere şi documente justificative, cu taxa pe valoarea adăugată aferenta unor importuri de masini şi utilaje tehnologice destinate investitiilor productive, precum şi unor materii prime şi materiale destinate productiei să fie inclusa în decontul lunar şi supusă acelorasi reglementari ca şi taxa pe valoarea adăugată colectata pentru bunurile livrate şi serviciile prestate.

    3. Aprobarea se da pe o durată ce nu poate depăşi anul calendaristic, la cererea importatorului, care indeplineste urmatoarele condiţii cumulative:

    a) să fie înregistrat la organul fiscal ca platitor de taxa pe valoarea adăugată;

    b) bunurile importate sa nu faca obiectul comercializarii ca atare, cu excepţia celor importate pe bază de contract de comision sau de către agentii economici special autorizati care asigura necesarul mai multor consumatori - unităţi productive.

    4. Importatorii vor prezenta Directiei generale a impozitelor indirecte din Ministerul Finanţelor o cerere potrivit modelului cuprins în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice şi documentele justificative menţionate în cerere.

    Cererea se aproba sau se respinge de comisia constituita în acest scop, în urma analizei documentatiei prezentate de importator, efectuata în cadrul Directiei generale a impozitelor indirecte.

    Pe baza aprobării, Directia generală a impozitelor indirecte elibereaza importatorilor un certificat, conform modelului cuprins în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.

    5. La declaratia vamala de import se anexeaza o copie xerox a certificatului care se verifica de către organul vamal pe baza certificatului original prezentat de importator.

    6. Taxa pe valoarea adăugată se calculeaza potrivit legii şi se inscrie în declaratia vamala de import, fără a fi plătită la organul vamal. Lunar, Directia generală a vamilor va lua măsuri de a transmite la Ministerul Finanţelor - Directia generală a impozitelor indirecte, până la data de 15 a lunii urmatoare, situaţia centralizata a importurilor realizate efectiv ce beneficiaza de inlesnirea prevăzută de lege şi acordată potrivit prezentelor norme metodologice.

    7. Importurile realizate în condiţiile de mai sus se vor reflecta în documentele de evidenta şi în decontul aferent lunii în care s-a efectuat vamuirea, astfel:

    a) în jurnalul pentru cumparari se inscriu datele cuprinse în declaratia vamala de import;

    b) în decontul lunar valoarea importurilor realizate în condiţiile de mai sus şi taxa pe valoarea adăugată aferenta se vor inscrie, atit la intrari cit şi la iesiri, potrivit instructiunilor de completare a decontului.

    8. Organele fiscale vor lua măsuri de evidenta nominala a aprobarilor date şi de verificare a reflectarii corespunzătoare a inlesnirii în deconturile intocmite de agentii economici nominalizati în certificatele eliberate, potrivit prezentelor norme metodologice.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic