Inapoi la Cautare

NORMĂ din /1995


privind clasificarea pensiunilor turistice şi a fermelor agroturistice


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 25.05.1995 și 30.05.1999 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 25.05.1995 și 30.05.1999 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    I. Dispoziţii generale

    1. Prin prezentele norme, elaborate în conformitate cu prevederile Legii nr. 145/1994, pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 62/1994 privind stabilirea unor facilităţi pentru dezvoltarea sistemului de turism rural din zona montană, Delta Dunării şi litoralul Marii Negre şi ale Hotărârii Guvernului nr. 455/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului, se stabilesc metodologia şi criteriile de clasificare pentru pensiunile turistice şi fermele agroturistice.

    2. În scopul protecţiei turistilor, activitatea pensiunilor turistice şi a fermelor agroturistice se va realiza cu respectarea actelor normative ce reglementează turismul în România.

    În funcţie de nivelul de dotare şi de calitatea serviciilor oferite, pensiunile turistice şi fermele agroturistice se clasifica pe stele potrivit criteriilor prevăzute în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentele norme.

    3. Amplasarea pensiunilor turistice şi a fermelor agroturistice trebuie realizată în locuri ferite de surse de poluare şi de orice alte elemente care ar pune în pericol sănătatea sau viaţa turistilor.

    4. Spaţiile pentru prepararea şi servirea mesei din cadrul pensiunilor turistice şi al fermelor agroturistice, în cazul când sunt destinate şi pentru consumatori din afară, numărul locurilor la mese fiind mai mare decât al celor de cazare, dar nu mai mic de 16 locuri la mese, se clasifica ca unităţi de alimentaţie pentru turism potrivit normelor specifice elaborate de Ministerul Turismului.

    II. Documentaţia necesară pentru clasificare

    În vederea obţinerii certificatului de clasificare, agentul economic care administrează pensiuni turistice sau ferme agroturistice va întocmi şi va transmite Ministerului Turismului, cu 30 de zile înaintea începerii activităţii pensiunii turistice sau a fermei agroturistice, următoarea documentaţie:

    - cerere-tip (anexa nr. 2);

    - fişa de prezentare a unităţii, cu precizarea modului de îndeplinire a criteriilor aferente numărului de stele solicitat;

    - copia de pe autorizaţia de funcţionare pentru agenţii economici constituiţi ca asociaţii familiale sau persoane fizice autorizate conform Decretului-lege nr. 54/1990;

    - copia de pe statutul sau de pe hotărârea judecătorească de înfiinţare, din care sa rezulte obiectul de activitate (numai pentru agenţii economici constituiţi ca societăţi comerciale potrivit legii);

    - copia de pe certificatul de înmatriculare în Registrul comerţului (numai în cazul agenţilor economici constituiţi ca societăţi potrivit legii);

    - autorizaţia sanitară de funcţionare;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic