Inapoi la Cautare

NORMĂ 7 /2011


pentru modificarea şi completarea Normei nr. 6/2009 privind calculul activului net şi al valorii unităţii de fond pentru fondurile de pensii facultative


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere prevederile art. 79 alin. (4), art. 81 alin. (1), art. 83 lit. a) şi ale art. 108 lit. c) din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Lege,

    în temeiul dispoziţiilor art. 16, 21, 22, art. 23 lit. f) şi ale art. 24 lit. b) şi i) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 313/2005, cu modificările şi completările ulterioare,

    Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, denumită în continuare Comisie, emite prezenta normă.

    ARTICOL UNIC

    Norma nr. 6/2009 privind calculul activului net şi al valorii unităţii de fond pentru fondurile de pensii facultative, aprobată prin Hotărârea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 7/2009, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 160 din 16 martie 2009, se modifică după cum urmează:

    1. Articolul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 6. - (1) Acţiunile societăţilor emitente aflate în procedură de insolvenţă, de reorganizare sau lichidare judiciară şi a celor aflate în încetare temporară sau definitivă de activitate sunt luate în calculul activului fondului de pensii facultative la valoarea zero de la data suspendării de la tranzacţionare a acestora.

    (2) În cazul în care suspendarea de la tranzacţionare, în situaţiile prevăzute la alin. (1), are loc în timpul şedinţei de tranzacţionare, pentru calculul valorii activului zilei respective, acţiunile societăţilor emitente suspendate de la tranzacţionare se evaluează în conformitate cu prevederile art. 3 alin. (1).

    (3) În situaţia reluării tranzacţionării acţiunilor societăţilor emitente prevăzute la alin. (1), acestea se evaluează în conformitate cu prevederile art. 3 alin. (1).

    (4) Acţiunile societăţilor emitente aflate în procedură de insolvenţă, de reorganizare sau lichidare judiciară şi a celor aflate în încetare temporară sau definitivă de activitate şi care au fost retrase de la tranzacţionare sunt luate în calculul activului fondului de pensii facultative la valoarea zero; la momentul lichidării respectivului plasament, în calculul activului net, acţiunile sunt evaluate la preţul tranzacţiei."

    2. După articolul 15 se introduce un nou articol, articolul 15^1, cu următorul cuprins:

    "Art. 15^1. - (1) În vederea aplicării prevederilor art. 4 şi 15, administratorii fondurilor de pensii facultative întreprind toate demersurile şi depun toate diligenţele în vederea obţinerii situaţiilor financiare anuale ale emitenţilor ale căror acţiuni se regăsesc în portofoliul fondurilor de pensii facultative.

    (2) În cazul în care, cu respectarea prevederilor alin. (1), administratorii fondurilor de pensii facultative nu obţin situaţiile financiare anuale respective în termen de 60 de zile calendaristice de la data legală de depunere a acestora la organele competente, acţiunile evaluate conform prevederilor art. 4 şi 15 se includ în activul fondurilor de pensii facultative la valoarea zero; de la data obţinerii respectivelor situaţii financiare, evaluarea acţiunilor se realizează în conformitate cu prevederile art. 4 şi 15."

                                    --------
1  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic