Inapoi la Cautare

NORMĂ 30654 /1994


de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind punerea în siguranţa a fondului construit existent


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 12.11.1994 și 24.10.1999 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 12.11.1994 și 24.10.1999 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 8 din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind punerea în siguranţa a fondului construit existent, modificată prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/1994, se emit următoarele norme metodologice:

    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    Punerea în siguranţa a fondului construit existent reprezintă ansamblul de măsuri care trebuie întreprinse pentru reducerea riscului de avariere gravă sau prăbuşire în cazul unor seisme de mare intensitate şi cuprinde: expertizarea construcţiilor, proiectarea lucrărilor de punere în siguranţă a construcţiilor şi executarea acestor lucrări.

    ART. 2

    În aplicarea prevederilor art. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, conform cărora toţi proprietarii construcţiilor grav afectate de seisme au obligaţia să ia măsurile de punere în siguranţa a fondului construit, aceştia vor proceda la expertizarea construcţiilor, proiectarea lucrărilor de punere în siguranţa şi executarea acestora, cu respectarea măsurilor şi procedurilor din prezentele norme metodologice.

    ART. 3

    Măsurile de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 se vor lua cu respectarea condiţiilor de siguranţa şi a exigenţelor tehnice precizate în Ordonanţa Guvernului nr. 2/1994, în regulamentele emise în baza acesteia, în Normativul P.100/1992 - cap. 11 şi cap. 12 -, precum şi în alte acte normative specifice şi în prezentele norme metodologice.

    ART. 4

    Fondul construit existent, care trebuie pus în siguranţa, cuprinde construcţiile situate în zonele seismice A, B, C şi D, definite prin harta de zonare seismică a României, conform Normativului P.100/1992, aprobat de conducerea Ministerului Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului prin Ordinul nr. 3/N/14.04.1992.

    ART. 5

    Pentru punerea în siguranţa a fondului de locuinţe existent, conform prevederilor art. 5 şi 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, statul sprijină pe proprietarii sau administratorii construcţiilor cu destinaţie de locuinţa cu alocaţii de la bugetul de stat, pentru acoperirea integrala a lucrărilor lor de expertizare şi a diferenţei de dobânzi la creditele contractate de către aceştia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de punere în siguranţa a construcţiilor cu destinaţie de locuinţa.

    În conformitate cu prevederile aceloraşi articole, proprietarii si/sau administratorii construcţiilor cu alta destinaţie decât aceea de locuinţa, precum şi instituţiile publice vor asigura fondurile necesare expertizării, proiectării şi execuţiei lucrărilor de punere în siguranţa din fondurile de dezvoltare proprii - în cazul agenţilor economici - şi de la bugetul de stat sau local - în cazul instituţiilor publice -, în funcţie de subordonarea acestora.

    CAP. II
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic