Inapoi la Cautare

NORMĂ 185053 /1994


pentru aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 547/1994 privind unele măsuri de protecţie socială a locuitorilor din Delta Dunării


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În baza dispoziţiilor art. 8 din Hotărârea Guvernului nr. 547/1994 privind unele măsuri de protecţie socială a locuitorilor din Delta Dunării, se emit prezentele norme metodologice:

    1. Potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 547/1994, persoanele fizice cu domiciliul în localităţile din Delta Dunării, specificate în anexa nr. 1 la aceasta, beneficiază de tarife reduse pentru transportul fluvial efectuat cu nave clasice clasele I şi a-II-a.

    Totodată, beneficiază de tarife reduse şi persoanele fizice cu reşedinţa în localităţile menţionate în anexa nr. 1 la hotărâre, care desfăşoară o activitate cu caracter social sau economic, cum sunt: învăţătorii, profesorii, cadrele medicale - inclusiv farmaciştii -, funcţionarii publici, salariaţii din silvicultura, agricultura, industrie, construcţii, transporturi, turism, comerţ, gospodărie comunală, agenţii ecologi, slujitorii cultelor, cadrele de poliţie, grănicereşti şi vamale.

    Călătorii vor face dovada ca sunt locuitori ai Deltei Dunării pe baza unor legitimaţii speciale prevăzute cu fotografie, care vor fi eliberate în cel mult 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României a prezentelor norme metodologice de către consiliile locale ale localităţilor menţionate în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 547/1994, sub supravegherea Consiliului Judeţean Tulcea.

    Până la eliberarea acestor legitimaţii, biletele cu tarif redus vor fi emise pe baza buletinului de identitate, iar pentru persoanele care nu au împlinit vârsta de 14 ani, pe baza certificatului de naştere.

    2. Diferenţa dintre tarifele la nivelul costurilor şi cele reduse pentru transportul fluvial de călători se acoperă de la bugetul de stat.

    Tarifele reduse şi cele la nivelul costurilor sunt stabilite pe zone kilometrice tarifare şi fac obiectul anexei nr. 2 la hotărâre.

    De asemenea, se subvenţionează de la bugetul de stat cheltuielile ocazionate de transportul fluvial al mărfurilor şi al produselor de stricta necesitate, prevăzute în anexa nr. 3 la hotărâre, efectuat din municipiul Tulcea către localităţile stabilite în anexa nr. 1 la hotărâre.

    Tarifele de transport pentru marfa şi produsele de stricta necesitate se vor negocia cu beneficiarii serviciilor de transport sub supravegherea direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţeana.

    Diferenţa dintre tarifele la nivelul costurilor pentru transportul de călători, precum şi pentru costul transporturilor mărfurilor şi cele reduse pentru transportul fluvial de călători, precum şi pentru costul transportului mărfurilor prevăzut la art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 547/1994 se acoperă în limita fondurilor aprobate cu aceasta destinaţie prin bugetul Ministerului Transporturilor.

    3. În vederea înscrierii în bugetul de stat a sumelor necesare pentru acoperirea diferenţelor de tarif, se va proceda astfel:

    3.1. Anual, în etapa de elaborare a proiectului bugetului de stat, agenţii economici care efectuează transporturi de călători şi mărfuri în Delta Dunării vor solicita înscrierea în bugetul de stat a necesarului de subvenţii, după modelele prezentate în anexele nr. 1 şi 2 la prezentele norme metodologice, făcând totodată şi defalcarea pe trimestre a sumelor respective.

    Documentaţiile se vor depune la Ministerul Transporturilor, Direcţia generală economică şi relaţii bugetare, în termenele prevăzute de Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice.

    3.2. Direcţia generală economică şi relaţii bugetare din Ministerul Transporturilor va verifica, va analiza şi va centraliza datele prezentate care au stat la baza fundamentarii diferenţelor de tarif şi apoi le va cuprinde în proiectul de buget al Ministerului Transporturilor.

    3.3. Pentru subvenţiile aprobate pentru diferenţele de tarif, Ministerul Transporturilor deschide credite bugetare, potrivit normelor în vigoare, la care anexează documentaţia justificativă.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic