Inapoi la Cautare

NORMĂ 18 /2013


pentru modificarea şi completarea Normelor privind supravegherea suplimentară a societăţilor de asigurare/reasigurare care fac parte dintr-un grup de asigurare/reasigurare, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 9/2008


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 21.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (21.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Potrivit Hotărârii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară din data de 4 decembrie 2013, prin care s-a aprobat modificarea Normelor privind supravegherea suplimentară a societăţilor de asigurare/reasigurare care fac parte dintr-un grup de asigurare/reasigurare, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 9/2008,

    în temeiul dispoziţiilor art. 2 alin. (1) lit. b), art. 3 lit. b), art. 5 lit. b), art. 6 alin. (1) şi (2) şi ale art. 7 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare,

    Autoritatea de Supraveghere Financiară emite prezenta normă.

    ARTICOL UNIC

    Normele privind supravegherea suplimentară a societăţilor de asigurare/reasigurare care fac parte dintr-un grup de asigurare/reasigurare, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 9/2008, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 460 din 19 iunie 2008, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 1, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(2) Orice societate de asigurare/reasigurare a cărei societate-mamă este un holding de asigurare, un holding financiar mixt sau o societate de asigurare/reasigurare dintr-un stat terţ face obiectul unei supravegheri suplimentare în conformitate cu prevederile art. 5, 7 şi 9."

    2. După articolul 1 se introduce un nou articol, articolul 1^1, cu următorul cuprins:

    "Art. 1^1. - (1) În cazul în care un holding financiar mixt face obiectul unor dispoziţii echivalente cu prevederi ale Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare, ale prezentelor norme şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 98/2006 privind supravegherea suplimentară a instituţiilor de credit, a societăţilor de asigurare şi/sau de reasigurare, a societăţilor de servicii de investiţii financiare şi a societăţilor de administrare a investiţiilor dintr-un conglomerat financiar, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 152/2007, cu modificările şi completările ulterioare, în special în ceea ce priveşte supravegherea în funcţie de riscuri, Autoritatea de Supraveghere Financiară, după consultarea celorlalte autorităţi competente implicate, poate aplica respectivului holding financiar mixt numai dispoziţiile prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 98/2006, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 152/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) În cazul în care un holding financiar mixt face obiectul unor dispoziţii echivalente cu prevederi ale Legii nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, ale prezentelor norme şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 227/2007, cu modificările şi completările ulterioare, în special în ceea ce priveşte supravegherea în funcţie de riscuri, Autoritatea de Supraveghere Financiară, de comun acord cu Banca Naţională a României, poate aplica numai dispoziţia echivalentă din legislaţia celui mai important sector, astfel cum este definit în conformitate cu art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 98/2006, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 152/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

    (3) Autoritatea de Supraveghere Financiară informează Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale cu privire la deciziile adoptate în temeiul alin. (1) şi (2)."

    3. La articolul 2, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 2. - (1) Exercitarea supravegherii suplimentare nu presupune în niciun fel obligativitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară de a supraveghea o societate de asigurare/reasigurare dintr-un stat terţ, un holding de asigurare, un holding financiar mixt sau un holding mixt de asigurare, luate în considerare separat."

    4. La articolul 3, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic