Inapoi la Cautare

NORMĂ 17 /1995


privind autorizarea şi raportarea împrumuturilor şi creditelor externe, fără garanţia statului


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 21.12.1995 și 28.05.1998 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 21.12.1995 și 28.05.1998 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC



    Prezentele norme metodologice sînt emise în baza prevederilor art. 32 şi art. 33 lit. b) şi g) din Legea nr. 34/1991 privind Statutul Băncii Naţionale a României şi ale art. 31 şi 34 din Legea nr. 33/1991 privind activitatea bancară, ţinînd seama, totodată, şi de necesitatea corelării cu prevederile Normelor metodologice nr. 8.904/1994 de aplicare a Legii nr. 91/1993 privind datoria publica, emise de Ministerul Finanţelor şi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 11 din 23 ianuarie 1995.

    CAP. I

    Dispoziţii generale

    1. În vederea exercitării atribuţiilor rezultate din prevederile art. 32 din Legea nr. 34/1991 şi ale cap. III art. 13 din Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 7/1994 privind efectuarea operaţiunilor valutare, Banca Naţionala a României organizează activitatea de autorizare şi raportare a împrumuturilor şi creditelor externe fără garanţia statului.

    2. Prin împrumuturi şi credite externe fără garanţia statului, în sensul prezentelor norme metodologice, se înţelege împrumuturile, creditele şi operaţiunile de leasing pe termen mijlociu şi lung, altele decât cele care fac parte din datoria publica externa, asa cum sînt stabilite prin Legea nr. 91/1993 privind datoria publica, contractate în nume propriu de către persoane juridice rezidente de la persoane juridice si/sau fizice nerezidente, şi care au termen de rambursare mai mare de un an. Aceste angajamente reprezintă datoria externa privată, componenta a datoriei externe totale a României.

    CAP. II

    Procedura de autorizare

    3. Contractarea oricărui angajament de natura datoriei externe private reprezintă operaţiunea valutară de cont financiar şi de capital şi se efectuează cu autorizarea Băncii Naţionale a României - Direcţia reglementare şi supraveghere valutară din cadrul Direcţiei generale operaţiuni monetare, valutare şi de credit - în conformitate cu prevederile art. 2 lit. b) din anexa nr. 2 la Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 7/1994 privind efectuarea operaţiunilor valutare.

    În cadrul angajamentelor externe supuse autorizării Băncii Naţionale a României, în conformitate cu prevederile regulamentului valutar, se cuprind şi convenţiile-cadru privind deschiderea de linii de finanţare externa.

    4. Pentru situaţiile în care, în cadrul unui contract care reglementează un angajament extern de natura datoriei private, sunt nominalizaţi doi sau mai mulţi împrumutaţi (debitori), responsabilul pentru efectuarea procedurilor de autorizare este persoana juridică rezidenţă desemnată ca administrator de împrumut.

    5. În termen de maximum 7 zile lucrătoare de la primirea solicitării de autorizare, împreună cu documentaţia prevăzută la art. 2 lit. b) din anexa nr. 2 la Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 7/1994 privind efectuarea operaţiunilor valutare şi cu formularele nr. 1, 1A) şi 1B) prevăzute în prezentele norme metodologice, Direcţia reglementare şi supraveghere valutară din cadrul Direcţiei generale operaţiuni monetare, valutare şi de credit din Banca Naţionala a României va comunica în scris solicitantului autorizarea operaţiunii respective, cu menţionarea numărului din Registrul datoriei externe private ce se instituie prin prezentele norme metodologice la Direcţia balanţe valutare din cadrul Direcţiei generale politica monetara şi valutară.

    6. Contractele din care deriva angajamente de natura datoriei externe private devin operaţionale după autorizarea lor de către Banca Naţionala a României.

    CAP. III

    Procedura de raportare

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic