Inapoi la Cautare

NORMĂ 16 /2014


pentru modificarea şi completarea Normei nr. 2/2011 privind aderarea şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii facultative


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    g) evidenţa contribuţiilor convertite;"

    3. Articolul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 6. - (1) Administratorii instruiesc agenţii de marketing persoane juridice şi persoane fizice în legătură cu transmiterea către ei, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data semnării acestora, a actelor individuale de aderare semnate de persoanele eligibile.

    (2) Administratorii au obligaţia de a înregistra actele individuale de aderare în Registrul participanţilor numai după verificarea informaţiilor înscrise în actele individuale de aderare cu datele înscrise în copia actului de identitate, precum şi după verificarea corectitudinii întocmirii actului individual de aderare.

    (3) Administratorii au obligaţia de a înregistra persoanele eligibile cu elementele de identificare şi de contact în Registrul participanţilor, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data semnării actului individual de aderare, cu condiţia respectării prevederilor alin. (2).

    (4) Administratorii au obligaţia de a scana toate actele individuale de aderare şi toate actele de identitate ale persoanelor care au fost înregistrate în Registrul participanţilor şi de a le arhiva în format electronic."

    4. La articolul 9, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 9. - (1) Persoana eligibilă datorează fondului de pensii facultative la care a aderat, de la data semnării actului individual de aderare, contribuţia în cuantumul minim prevăzut în actul individual de aderare."

    5. Articolul 10 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 10. - (1) Participantul poate, în orice moment, să suspende, să înceteze plata contribuţiei sau să modifice nivelul acesteia, în condiţiile Legii, cu respectarea nivelului minim prevăzut în actul individual de aderare şi a nivelului maxim prevăzut de Lege.

    (2) Angajatorul trebuie, în situaţia în care constituie şi virează contribuţia la fondul de pensii facultative, să notifice în scris administratorul cu privire la suspendarea sau încetarea plăţii contribuţiei proprii sau a participantului, cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de data suspendării ori încetării plăţii.

    (3) Angajatorul poate, în orice moment, să modifice nivelul contribuţiei proprii la fondul de pensii facultative, înştiinţând în scris administratorul şi angajatul, cel târziu la data plăţii contribuţiei."

    6. Articolul 11 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 11. - (1) În situaţia în care, pentru o perioadă mai mare de 3 luni consecutive de la data scadenţei obligaţiei de plată a contribuţiei minime stabilite prin actul individual de aderare, angajatorul nu virează contribuţiile pentru fondul de pensii facultative, administratorul poate să considere suspendată plata contribuţiei.

    (2) În cazul nerespectării de către participant a obligaţiilor prevăzute la art. 76 alin. (11) din Lege, administratorul continuă administrarea activului personal al participantului, care îşi păstrează drepturile, conform regulilor schemei de pensii facultative.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic