Inapoi la Cautare

NORMĂ 15 /1994


privind ordinul de plată pe suport hârtie


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 28.02.1995 și 12.12.2007 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata ,valabilă între 28.02.1995 și 12.12.2007 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Menţiuni obligatorii

    Este ordin de plată pe suport hârtie şi se supune prezentelor norme-cadru orice dispoziţie necondiţionată data în forma scrisă unei societăţi bancare de a plati o anumită suma de bani, unui beneficiar, care conţine menţiunile obligatorii de la art. 3.1 şi 3.2 din REGULAMENTUL BNR şi de asemenea alte menţiuni obligatorii redactate în scris în limba română astfel:

    a. ordinul necondiţionat de a plati o anumită suma de bani în cifre şi litere; ordinul trebuie să fie clar şi precis exprimat şi să se refere la plata unei sume de bani exprimată în lei;

    b. numele sau denumirea plătitorului, asa cum figurează în Registrul Comerţului sau în actul de identitate şi, după caz, numărul contului acestuia la societatea bancară iniţiatoare conform codificarii acesteia;

    c. numele sau denumirea beneficiarului, asa cum figurează în Registrul Comerţului sau în actul de identitate şi, după caz, numărul contului acestuia deschis la societatea bancară destinatara conform codificarii acesteia;

    d. denumirea societăţii bancare iniţiatoare asa cum figurează în Registrul Comerţului;

    e. denumirea societăţii bancare receptoare asa cum figurează în Registrul Comerţului;

    f. elementul care să permită autentificarea emitentului de către societatea bancară iniţiatoare este semnatura emitentului sau a unei persoane recunoscute de societatea bancară receptoare ca imputernicita a emitentului; semnatura trebuie să fie autografa, manuscrisa şi executată cu cerneala sau alte substanţe chimice de culoare albastra sau neagra care să nu se degradeze înainte de expirarea perioadei de arhivare;

    g. denumirea de "ORDIN DE PLATA" înscrisă în clar şi la vedere pe aceeaşi faţa a formularului OPH pe care se afla înscrisă suma;

    h. data emiterii, care trebuie să fie unica, posibila şi certa;

    i. informaţii din care să se poată reconstitui sirul neintrerupt al circulaţiei OPH pe parcursul efectuării transferului-credit până la finalizarea acestuia, cf. alin. 4 de mai jos.

    Societăţile bancare pot executa pe riscul lor OPH cărora le lipsesc una sau mai multe din menţiunile obligatorii de mai sus.

    Banca Naţionala a României şi societăţile bancare pot cere la recepţie ca OPH sa poarte ştampila plătitorului persoana juridică. Lipsa ştampilei nu anulează valabilitatea OPH. Executarea OPH în care ştampila unui plătitor nu este însoţită de semnatura lui ca la pct. de mai sus, se face pe riscul persoanei juridice care executa OPH.

    OPH va trebui sa conţină pe partea formularului pe care nu este înscrisă suma de plată, denumita în continuare VERSO, informaţiile de la pct. i de mai sus însoţite de câte o semnatura şi o ştampila pentru fiecare înregistrare operata. Numărul înregistrărilor nu poate depăşi spaţiul afectat pe VERSO-ul OPH şi, de asemenea, nu poate fi mai mare de cinci; dacă se depăşeşte numărul de cinci înregistrări pe VERSO-ul formularului, societatea bancară intermediara care operează a cincea înregistrare va trimite după executare o copie conformă a formularului la sucursala BNR pe raza căreia se afla unitatea bancară aparţinând respectivei societăţi bancare intermediare.

    Numărul maxim al societăţilor bancare intermediare diferite cărora le pot aparţine unităţile bancare care efectuează înregistrări pe VERSO este de doua, inclusiv cea eventual indicată de plătitor prin ordin expres.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic