Inapoi la Cautare

NORMĂ 14681 /1995


de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 34/1995 privind unele măsuri de reducere şi de reglementare unitară a majorărilor de întârziere pentru neplata la termen a sumelor datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum şi a primelor de asigurare prin efectul legii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.04.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.04.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul prevederilor art. 8 din Ordonanţa Guvernului nr. 34/1995 privind unele măsuri de reducere şi reglementare unitară a majorărilor de întârziere pentru neplata la termen a sumelor datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum şi a primelor de asigurare prin efectul legii şi în baza dispoziţiilor art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 449/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor, republicată, se emit prezentele norme metodologice.

    ART. 1

    (1) Pentru orice suma datorată bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum şi pentru primele de asigurare prin efectul legii, neplătite la termenele stabilite prin legislaţia care reglementează venitul respectiv, se datorează majorări de întârziere.

    (2) Începând cu data de 1 septembrie 1995, majorările de întârziere sunt în cuantum de 0,12% din suma datorată şi neachitata unuia dintre bugetele menţionate mai sus sau din primele de asigurare prin efectul legii şi se aplică pe fiecare zi de întârziere.

    ART. 2

    (1) Calculul majorărilor de întârziere începe cu ziua lucrătoare imediat următoare termenului de plată a sumei datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum şi a primelor de asigurare prin efectul legii şi include şi ziua în care s-a făcut plata.

    (2) Cuantumul majorărilor de întârziere nu poate depăşi nivelul sumei datorate şi neplătite, pentru care acestea s-au calculat.

    (3) Pentru debitele restante din anii precedenti, la care, conform reglementărilor legale existente în acel moment, cuantumul majorărilor de întârziere a depăşit nivelul sumei datorate, începând cu 1 septembrie 1995 nu se mai calculează majorări de întârziere în continuare, acestea raminind la nivelul existent la această dată.

    (4) Nu se datorează şi nu se calculează majorări de întârziere pentru:

    a) sumele datorate cu titlu de amenzi contravenţionale, prevăzute în reglementările legale privind combaterea evaziunii fiscale şi în alte legi speciale;

    b) sumele egale cu diferenţa sau dublul diferenţei, de la caz la caz, de impozite, taxe şi contribuţii, cu care au fost denumite, prin încălcarea dispoziţiilor fiscale, impozitele, taxele şi contribuţiile datorate statului, stabilite de organele de control, pe care persoana contravenienta trebuie să o verse pe lângă impozitul, taxa sau contribuţia neachitata;

    c) sumele confiscate de către organele de control de la persoane fizice sau juridice, care reprezintă încasări necuvenite prin practicarea unor preţuri şi tarife greşit stabilite;

    d) sumele încasate efectiv, prin poprire pe salariu sau pensie, de la persoane fizice, în cazul executării silite a unor debite;

    e) sumele reprezentind majorări de întârziere calculate conform reglementărilor legale şi nevărsate la termenul stabilit de către organele abilitate ale Ministerului Finanţelor şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

    f) sumele reprezentind impozite, taxe şi contribuţii pentru care organele competente au acordat, în condiţiile legii, aminari şi eşalonări la plata acestora.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic