Inapoi la Cautare

MODALITĂŢI din /2007


de aplicare în sistemul de asigurări sociale de sănătate a Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.645/2007 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor reprezentând contribuţie de asigurări sociale de sănătate, plătite în plus faţă de obligaţia fiscală sau din eroare, precum şi a garanţiilor constituite pentru înlesnirile la plată acordate în baza prevederilor legale în materie, rămase neutilizate la sfârşitul anului bugetar 2003 în contul de disponibil al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi virate în contul 87.98 "Excedent al bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate"


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 17.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (17.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    I. Prevederi referitoare la restituirea sumelor reprezentând contribuţiile de asigurări sociale de sănătate, plătite în plus faţă de obligaţia fiscală sau din eroare

    1. Pentru restituirea sumelor reprezentând contribuţiile de asigurări sociale de sănătate, plătite în plus faţă de obligaţia fiscală sau din eroare, solicitanţii vor depune cerere pentru certificarea dreptului de restituire la casele de asigurări de sănătate aflate în subordinea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, al cărei model este prevăzut în anexa la prezentele modalităţi unitare.

    2. Cererea pentru certificarea dreptului de restituire se depune la casa de asigurări de sănătate la care solicitanţii au efectuat plăţile în cauză. Solicitanţii vor anexa la cerere copiile documentelor care să probeze plata sumelor.

    3. Cererile depuse la casa de asigurări de sănătate vor fi verificate sub aspectul realităţii şi exactităţii celor solicitate, al încadrării în termenul legal de prescripţie a dreptului de a cere compensarea sau restituirea sumelor.

    4. După efectuarea verificărilor, casa de asigurări de sănătate va emite dispoziţia de restituire a unor sume reprezentând contribuţie de asigurări sociale de sănătate datorată de angajator, precum şi a garanţiilor constituite pentru înlesnirile la plată acordate în baza prevederilor legale în materie, al cărei model este prevăzut în Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.645/2007 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor reprezentând contribuţie de asigurări sociale de sănătate, plătite în plus faţă de obligaţia fiscală sau din eroare, precum şi a garanţiilor constituite pentru înlesnirile la plată acordate în baza prevederilor legale în materie, rămase neutilizate la sfârşitul anului bugetar 2003 în contul de disponibil al Casei Naţionale de Sănătate şi virate în contul 87.98 "Excedent al bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate".

    5. Dispoziţia de restituire aprobată de conducătorul casei de asigurări de sănătate va confirma sumele plătite în plus faţă de obligaţia fiscală şi natura lor, precum şi faptul că acestea nu au făcut obiectul unor operaţiuni de compensare ori restituire.

    6. După aprobare, dispoziţia de restituire se transmite în original solicitantului, în vederea continuării procedurii de restituire potrivit Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.645/2007.

    7. O copie a cererii de restituire emise de către organul fiscal competent împreună cu copia dispoziţiei de restituire emise de casa de asigurări de sănătate competentă vor fi anexate la cele 3 exemplare ale notei de compensare şi/sau notei de restituire, după caz, fiind transmise unităţii Trezoreriei Statului care deserveşte organul fiscal competent, în scopul efectuării operaţiunii de compensare şi/sau de restituire.

    8. Ulterior efectuării restituirii/compensării, organul fiscal competent va transmite solicitantului un exemplar al notei de compensare şi/sau al notei de restituire şi va informa în scris casa de asigurări de sănătate care a emis dispoziţia de restituire cu privire la efectuarea operaţiunilor de compensare/restituire.

    9. Casele de asigurări de sănătate vor comunică Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate informaţiile transmise de organul fiscal competent, în vederea monitorizării operaţiunilor de compensare/restituire.

    II. Prevederi referitoare la restituirea garanţiilor constituite pentru înlesnirile la plată acordate în baza prevederilor legale în materie, rămase neutilizate la sfârşitul anului bugetar 2003 în contul de disponibil al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi virate în contul 87.98 "Excedent al bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate"

    1. Pentru restituirea sumelor reprezentând garanţii constituite pentru înlesnirile la plată acordate în baza prevederilor legale în materie, solicitanţii vor proceda conform procedurii descrise la pct. I.1-I.5.

    2. După aprobare, dispoziţia de restituire emisă de conducătorul casei de asigurări de sănătate va fi depusă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în vederea restituirii sumelor reprezentând garanţii constituite pentru înlesnirile la plată acordate în baza prevederilor legale în materie.

    ANEXĂ

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic