Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2016


de recunoaştere a actelor de studii de nivel licenţă, master sau postuniversitar eliberate de instituţii acreditate de învăţământ superior din străinătate


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


──────────

    *) Aprobată de Ordinul nr. 6.121 din 20 decembrie 2016, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 6 din 4 ianuarie 2017.

──────────

    ART. 1

    În sensul prezentei metodologii, recunoaşterea constă în evaluarea şi stabilirea nivelului, domeniului şi/sau a specializării actului de studii obţinut în străinătate prin raportare la sistemul românesc de învăţământ, care se poate finaliza cu eliberarea unui atestat. Atestatul de recunoaştere conferă titularului dreptul la continuarea studiilor şi/sau accesului pe piaţa forţei de muncă, în condiţiile legii.

    ART. 2

    Prezenta metodologie se aplică actelor de studii care atestă finalizarea, la o instituţie acreditată de învăţământ superior din străinătate, a studiilor universitare de licenţă, de master sau a unui program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională continuă.

    ART. 3

    Recunoaşterea se aplică următoarelor categorii de cetăţeni:

    a) cetăţenilor români, cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi din Confederaţia Elveţiană;

    b) membrilor de familie ai cetăţenilor români şi europeni care provin din state terţe, aşa cum sunt definiţi la art. 2 alin. (1) pct. 3 lit. a), b) şi c) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

    c) cetăţenilor din state terţe beneficiari ai statutului de rezident permanent în România şi beneficiarilor statutului de rezident pe termen lung acordat de către unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţia Elveţiană;

    d) cetăţenilor din state terţe care beneficiază de o formă de protecţie internaţională pe teritoriul României;

    e) cetăţenilor din state terţe, alţii decât cei menţionaţi la lit. c) şi d), numai în vederea accesului pe piaţa forţei de muncă din România.

    ART. 4
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic