Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2014


de organizare şi desfăşurare a examenului de certificare a calificării profesionale pentru absolvenţii învăţământului profesional cu durata de 3 ani


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (1) Repartizarea absolvenţilor unităţilor de învăţământ preuniversitar autorizate să funcţioneze provizoriu, în vederea susţinerii examenului de certificare a calificării profesionale, se realizează de către inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti (ISJ/ISMB), la unităţile de învăţământ preuniversitar acreditate pentru calificările profesionale/domeniul de pregătire al acestora.

    (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), dacă la examenele de certificare sunt înscrişi candidaţi pentru calificări profesionale/domenii de pregătire pentru care nu există în judeţ unităţi de învăţământ acreditate pentru calificarea respectivă/domeniul de pregătire respectiv, inspectoratele şcolare pot solicita, în scris, repartizarea acestora la unitatea de învăţământ cea mai apropiată din alt judeţ/din municipiul Bucureşti. Unitatea de învăţământ la care se solicită arondarea trebuie să fie acreditată pentru calificarea profesională respectivă. Adresa de solicitare este însoţită de acceptul scris al unităţii şcolare care organizează examenul de certificare a calificării profesionale şi de aprobarea celor două inspectorate şcolare (din judeţul de reşedinţă al unităţii de învăţământ şi din judeţul unde se desfăşoară examenul de certificare). Inspectoratul şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti din care provin candidaţii informează, în scris, Direcţia generală educaţie şi învăţare pe tot parcursul vieţii (DGEÎTPV) din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) cu privire la aceste situaţii excepţionale.

    CAP. II

    Coordonarea metodologică a examenului de certificare a calificării profesionale

    ART. 5

    (1) Organizarea şi desfăşurarea examenului de certificare a calificării profesionale sunt coordonate, la nivel naţional, de Comisia Naţională de Evaluare şi Certificare (CNEC), care se constituie în fiecare an şcolar şi funcţionează în cadrul MEN.

    (2) În fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti se constituie anual comisii judeţene/Comisia municipiului Bucureşti de evaluare şi certificare (CJEC/CMBEC).

    (3) CNEC şi CJEC/CMBEC coordonează şi organizarea şi desfăşurarea celorlalte examene de certificare profesională a absolvenţilor din învăţământul preuniversitar.

    (4) CJEC/CMBEC stabilesc, în fiecare an şcolar, unităţile de învăţământ care organizează examenul de certificare a calificării profesionale, denumite în continuare centre de examen, având în vedere criteriile prevăzute în anexa nr. 1, şi unităţile de învăţământ arondate acestora, până cel târziu la începutul semestrului al II-lea al anului şcolar în care se derulează examenul de certificare.

    (5) În fiecare centru de examen, CJEC/CMBEC numeşte o comisie de examinare.

    ART. 6

    (1) CNEC are următoarea componenţă:

    a) preşedinte: secretarul/subsecretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar;

    b) vicepreşedinţi: directorul general al DGEÎTPV din MEN, directorul general al Direcţiei generale învăţământ în limbile minorităţilor din MEN, directorul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT);

    c) secretar: un inspector general de specialitate din cadrul DGEÎTPV din MEN;
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic