Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2011


privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2012-2013*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (20.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


---------

    *) Aprobată prin Ordinul nr. 5.560/2011 publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 758 din 27 octombrie 2011.

    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    Prin unităţi de învăţământ, în sensul prezentei Metodologii, se au în vedere: unităţile de învăţământ cu personalitate juridică la data de 1 septembrie 2012, care se organizează şi funcţionează conform art. 19 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, unităţile de învăţământ conexe ale învăţământului preuniversitar şi unităţile de învăţământ pentru activităţi extraşcolare, care se organizează şi funcţionează conform art. 99-100 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011. La decizia unităţilor de învăţământ şi a autorităţilor administraţiei publice locale se pot înfiinţa consorţii şcolare, conform art. 62 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

    ART. 2

    (1) Statutul de cadru didactic titular al sistemului naţional de învăţământ preuniversitar, conform art. 252 alin. (1) şi (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, este dovedit prin documentele de numire/transferare/repartizare pe post/catedră - ordine de ministru, decizii ale inspectorului şcolar general, dispoziţii de repartizare - emise de instituţii abilitate în acest sens: Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, inspectorate şcolare, comisii naţionale de repartizare.

    (2) Cadrele didactice titularizate în baza Instrucţiunii nr. 3/2011 pentru punerea în aplicare a art. 253 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 au statut de cadre didactice titulare ale unităţilor de învăţământ, angajate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată.

    ART. 3

    Cadrele didactice care au promovat examenul de definitivare în învăţământ au dobândit titlul de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar.

    ART. 4

    (1) Etapele de constituire a posturilor didactice/catedrelor, constituirea normei didactice de predare-învăţare-evaluare pentru personalul didactic titular al sistemului naţional de învăţământ şi personalul didactic titular al unităţilor de învăţământ, angajat cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, stabilire a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate şi de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar se organizează şi se desfăşoară conform prezentei Metodologii.

    (2) Etapele de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar sunt, în ordine, următoarele:

    a) constituirea posturilor didactice/catedrelor ca urmare a aplicării planurilor-cadru de învăţământ şi a aprobării planurilor de şcolarizare;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic