Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2011


de organizare şi desfăşurare a examenului de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor ciclului inferior al liceului care au urmat stagiile de pregătire practică


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (1) Absolvenţii ciclului inferior al liceului primesc certificat de absolvire a ciclului inferior al liceului şi foaia matricolă, la cerere, iar absolvenţii stagiilor de pregătire practică primesc foaia matricolă, la cerere, parte a portofoliului educaţional, care atestă finalizarea stagiilor de pregătire practică pentru dobândirea calificării profesionale de nivel 2 şi care conferă dreptul de susţinere a examenului de certificare a calificării profesionale.

    (2) Candidaţilor care au absolvit stagiile de pregătire practică şi au promovat examenul de certificare a calificării profesionale li se eliberează şi certificatul de calificare profesională.

    CAP. II

    Coordonarea metodologică a examenului

    ART. 6

    (1) Coordonarea metodologică a examenului de certificare a calificării profesionale pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului care au urmat stagiile de pregătire practică este realizată, la nivel naţional, de Comisia Naţională de Evaluare şi Certificare - CNEC, care se constituie în fiecare an şcolar şi funcţionează în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

    (2) În fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti se constituie pentru fiecare sesiune de examen comisii judeţene/a municipiului Bucureşti de evaluare şi certificare - CJEC/CMBEC.

    (3) CJEC/CMBEC autorizează, în fiecare sesiune de examen, unităţile de învăţământ care organizează examenul de certificare a calificării profesionale, denumite centre de examen.

    (4) În fiecare centru de examen, CJEC/CMBEC numeşte o comisie de examinare.

    ART. 7

    (1) CNEC are următoarea componenţă:

    a) preşedinte: secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar;

    b) vicepreşedinţi: directorul general al Direcţiei generale educaţie şi învăţare pe tot parcursul vieţii, directorul general al Direcţiei generale învăţământ în limbile minorităţilor, relaţia cu Parlamentul şi partenerii sociali, directorul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic;

    c) secretar: un inspector de specialitate din cadrul Direcţiei generale educaţie şi învăţare pe tot parcursul vieţii;

    d) 7-9 membri: directori, şefi de serviciu, consilieri, inspectori de specialitate din cadrul Direcţiei generale educaţie şi învăţare pe tot parcursul vieţii, parteneri sociali din Comisia de dialog social a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, inspectori de specialitate din cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, profesori din învăţământul preuniversitar profesional şi tehnic.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic