Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2011


de organizare şi desfăşurare a examenului de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor ciclului inferior al liceului care au urmat stagiile de pregătire practică


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    (1) Prezenta metodologie cuprinde normele de organizare şi desfăşurare a examenului de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor ciclului inferior al liceului care au urmat stagiile de pregătire practică.

    (2) Calificările, pentru care se organizează examenul de certificare a calificării profesionale conform prezentei metodologii, sunt cele prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 844/2002 privind aprobarea nomenclatoarelor calificărilor profesionale pentru care se asigură pregătirea prin învăţământul preuniversitar, precum şi durata de şcolarizare, cu modificările şi completările ulterioare, şi Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 3.646/2011 privind aprobarea programelor şcolare pentru stagiile de pregătire practică în vederea dobândirii unei calificări profesionale de nivel 2, cuprinse în anexa nr. 1.

    ART. 2

    La examenul de certificare a calificării profesionale prevăzute la art. 1 au dreptul să se înscrie absolvenţii ciclului inferior al liceului care au urmat stagiile de pregătire practică organizate conform prevederilor Ordinului ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5.730/2010 privind aprobarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a stagiilor de pregătire practică pentru dobândirea calificării profesionale de nivel 2 şi au promovat toate modulele corespunzătoare calificării profesionale prevăzute de Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 3.646/2011 privind aprobarea programelor şcolare pentru stagiile de pregătire practică în vederea dobândirii unei calificări profesionale de nivel 2.

    ART. 3

    (1) Candidaţii proveniţi din unităţile de învăţământ de stat sau particulare acreditate ori autorizate susţin examenul de certificare a calificării profesionale fără taxă de cel mult două ori în oricare din sesiunile de examen. Prezentările ulterioare la acest examen sunt condiţionate de achitarea unei taxe.

    (2) Taxa de examen menţionată la alin. (1) se stabileşte de fiecare inspectorat şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti în parte. La stabilirea taxei se vor lua în calcul toate cheltuielile per candidat.

    ART. 4

    (1) Perioada de desfăşurare a examenului de certificare a competenţelor profesionale se aprobă, în fiecare an şcolar, prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului.

    (2) Pentru fiecare judeţ şi municipiul Bucureşti graficul acţiunilor de organizare şi desfăşurare a examenului se stabileşte, în fiecare an şcolar, prin decizie a inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti.

    ART. 5

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic