Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2008


privind transmiterea rapoartelor aferente programelor/subprogramelor naţionale de sănătate cu scop curativ (Anexa nr. 2)*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 22.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (22.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


_________

    *) Aprobată prin Ordinul nr. 371 din 21 mai 2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 564 din 25 iulie 2008

    1. Unităţile sanitare nominalizate de Ministerul Sănătăţii Publice să deruleze programe/subprograme naţionale de sănătate cu scop curativ şi farmaciile cu circuit deschis prin care se eliberează medicamente specifice pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor cu HIV/SIDA, medicamente specifice antidiabetice (insuline şi antidiabetice orale), oncologice, medicamente pentru tratamentul stării posttrasplant şi teste de automonitorizare, transmit caselor de asigurări de sănătate cu care se află în relaţii contractuale, rapoarte privind indicatorii specifici, valoarea medicamentelor şi a materialelor sanitare consumate pentru tratamentul bolnavilor, valoarea serviciilor de supleere renală şi valoarea stocurilor medicamentelor şi materialelor sanitare specifice, după caz.

    1. Unităţile sanitare

    1.1. Unităţile sanitare raportează caselor de asigurări de sănătate indicatorii specifici, valoarea medicamentelor şi a materialelor sanitare consumate pentru tratamentul bolnavilor, valoarea serviciilor de supleere renală şi valoarea stocurilor de medicamente şi materiale sanitare specifice, pe baza evidenţei tehnico-operative.

    1.2 Rapoartele se transmit în format electronic şi pe suport de hârtie, conform machetelor din anexa 1.

    1.3 Pentru validarea indicatorilor fizici, unităţile sanitare transmit în format electronic CNP-urile bolnavilor beneficiari ai fiecărui program/subprogram.

    1.4 Raportarea se face lunar, trimestrial (cumulat de la începutul anului) şi anual, până la data de 15 a lunii următoare perioadei pentru care se face raportarea.

    2. Farmaciile cu circuit deschis

    2.1. Farmaciile cu circuit deschis prin care se eliberează medicamente specifice pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor cu HIV/SIDA, medicamente specifice antidiabetice (insuline şi antidiabetice orale), oncologice, medicamente pentru tratamentul stării posttrasplant şi teste de automonitorizare, raportează caselor de asigurări de sănătate date, conform obligaţiilor prevăzute în actele adiţionale la contractele încheiate cu acestea.

    2.2 Rapoartele transmise de farmaciile cu circuit deschis sunt prelucrate la nivelul caselor de asigurări de sănătate pentru a se obţine rapoarte potrivit machetelor din anexa 1.

    2.3 Prelucrarea menţionată la punctul 2.2 se realizează utilizând aplicaţia pusă la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi are ca rezultat, pentru fiecare din cele patru programe/subprograme pentru care medicamentele utilizate în tratamentul ambulatoriu se eliberează prin farmaciile cu circuit deschis, un singur raport cumulat pentru toate farmaciile cu circuit deschis.

    3. Centrele-pilot şi alţi furnizori privaţi de servicii medicale de dializă raportează caselor de asigurări de sănătate datele, conform prevederilor Ordinului preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 236/2006 pentru aprobarea Normelor privind condiţiile şi modalitatea de decontare a serviciilor de hemodializă şi dializă peritoneală în sistem ambulatoriu, contractate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu furnizorii din sectorul privat, câştigători ai licitaţiei naţionale pentru centrele-pilot.

    4. Casele de asigurări de sănătate

    4.1. Casele de asigurări de sănătate monitorizează, pentru fiecare program/subprogram, realizările pe fiecare unitate sanitară (conform rapoartelor transmise de unităţile sanitare, verificate şi validate), centralizat pentru toate unităţile sanitare, cumulat pe farmaciile cu circuit deschis, precum şi centralizat la nivel de casă de asigurări de sănătate.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic