Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2007


de emitere a avizului tehnic de către Inspectoratul de Stat în Construcţii-I.S.C. pentru documentaţiile tehnico-economice aferente obiectivelor de investiţii finanţate din fonduri publice


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 29.08.2007 și 27.05.2015 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 29.08.2007 și 27.05.2015 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    3.2. Pentru obiectivele de investiţii care se finanţează din fonduri publice sau din credite externe contractate sau garantate de stat, care se derulează pe baza unor programe, trebuie să se prezinte documentele care atestă că obiectivele respective sunt incluse în unul dintre aceste programe.

    3.3. Includerea obiectivelor de investiţii în programele de investiţii anuale sau în listele de solicitare este de competenţa strictă a ordonatorilor de credite, potrivit dispoziţiilor Legii nr. 500/2002, cu modificările ulterioare, şi ale Legii nr. 273/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

    CAP. IV

    Etapele procesului de avizare

    4.1. În situaţia în care pe parcursul analizării conţinutului documentaţiilor tehnico-economice se constată că documentele prezentate nu conţin datele necesare prevăzute de prezenta metodologie, fiind necesare completări ale acestora, Inspectoratul de Stat în Construcţii - I.S.C. solicită în scris investitorilor aceste completări, în maximum 5 zile lucrătoare de la data depunerii acestora.

    4.2. În cazul modificării soluţiei tehnice, aprobate în condiţiile legii, la solicitarea emiterii avizului tehnic de către Inspectoratul de Stat în Construcţii - I.S.C., se va prezenta o notă de fundamentare prin care să se justifice modificările soluţiei tehnice.

    4.3. Termenul legal de emitere a avizelor tehnice este de maximum 10 zile lucrătoare de la data înregistrării documentaţiei complete pentru avizare.

    4.4. Termenul prevăzut la pct. 4.3 pentru emiterea avizului tehnic se prelungeşte cu perioada de timp necesară completării documentaţiei.

    CAP. V

    Competenţele privind emiterea avizelor

    5.1. Emiterea avizelor tehnice pentru documentaţiile tehnico-economice aferente obiectivelor de investiţii noi ai căror indicatori tehnico-economici se aprobă de Guvern în condiţiile prevăzute la art. 42 din Legea nr. 500/2002, cu modificările ulterioare, precum şi pentru lucrările de intervenţii la construcţii existente pentru care, potrivit valorii determinate conform devizului general, exclusiv TVA-ul, legislaţia în vigoare prevede organizarea de licitaţii deschise, finanţate din fonduri publice, este de competenţa Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C. - aparatul central, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Apolodor nr. 17, sectorul 5.

    5.2. Prin excepţie de la dispoziţiile pct. 5.1, emiterea avizelor tehnice pentru lucrările de intervenţii prevăzute la art. 1 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.072/2003, cu modificările ulterioare, care se finanţează integral din fonduri publice locale, este de competenţa inspectoratelor judeţene în construcţii, ale căror adrese sunt prezentate pe pagina web www.isc-web.ro.

    5.3. Conţinutul-cadru al avizului tehnic emis în condiţiile pct. 5.1 şi 5.2 este prezentat în anexa care face parte integrantă din prezenta metodologie.

    CAP. VI

    Criteriile tehnice privind analizarea documentaţiilor supuse avizării

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic